Kuva: Lukkaroinen Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, UKI Arkkitehdit Oy, SRV

Q1/2023: Jorvin sairaalalle uusi osastorakennus

Espoossa sijaitsevaan Jorvin sairaalaan rakennetaan uusi vuodeosastorakennus, jonka rakennuttajana on HUS Kiinteistöt Oy. Hankkeen kustannusarvio on 259 miljoonaa euroa. Uudisrakennus on määrä ottaa käyttöön vuonna 2026.

Kuva: Lukkaroinen Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, UKI Arkkitehdit Oy, SRV

Vuodeosastorakennus toteutetaan allianssihankkeena. Allianssin muodostavat tilaaja, SRV, hankkeen suunnittelijat ja talotekniikkatoimijat. Pääsuunnittelijana on työyhteenliittymä Triangeli, jossa ovat mukana Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, Lukkaroinen Arkkitehdit Oy ja Uki Arkkitehdit Oy.

Uuden osastorakennuksen pinta-ala on noin 50 000 bruttoneliömetriä. Viisikerroksiseen rakennukseen sijoittuvat muun muassa aikuisten ja lasten vuodeosastoja, lasten poliklinikka, synnytysosasto ja kuvantamistiloja. Uudisrakennukseen tehdään myös sairaalan uusi pääsisäänkäynti ja pääaula. 

Hankkeessa huomioidaan vähähiilisyys monin tavoin. Suunnitelmia on ohjannut tavoite HUSin ympäristöohjelman mukaisesta energiatehokkuudesta.

Energiataloudellisuuteen pyritään muun muassa järjestelmien energiatehokkuudella, ilmanvaihtokoneiden tehokkaalla lämmöntalteenotolla ja mahdollisuudella mitata energian kulutusta. Consti Talotekniikka Oy on mukana uuden osastorakennuksen toteutusvaiheen allianssissa ja toteuttaa rakennuksen LVI- ja sprinklerityöt. Uuteen rakennukseen asennetaan aurinkosähköjärjestelmä.

Jorvin sairaalan omistaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri.

Tämä on vain yksi esimerkki tuhansista rakennusprojekteista, joiden yksityiskohtaiset tiedot löytyvät RPT SMART -hanketietopalvelusta. Pyydä ilmainen esittely ja tutustu kaikkiin sinua kiinnostaviin projekteihin!