Elinkaariviisas toimisto valmistuu Jätkäsaaren Wood Cityyn ensi vuonna. Kuva: SRV

Puurakenteinen WithSecuren pääkonttori harjakorkeuteen Jätkäsaaressa

SRV:n kehittämän Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevan Wood City -puu­korttelin täydentävä viimeinen rakennus, kyber­turvallisuus­yhtiö WithSecuren pää­konttori on nyt harja­korkeudessaan. SRV:n mukaan rakennus sitoo itseensä hiili­dioksidia lähes 250 tonnia. Rakennus­työt saadaan päätökseen kesällä 2024, ja energia­tehokkaat uudet tilat otetaan käyttöön loppuvuodesta 2024.

Elinkaariviisas toimisto valmistuu Jätkäsaaren Wood Cityyn ensi vuonna. Kuva: SRV

– Wood Cityn puukortteli on ainutlaatuinen rakennus­hanke ja suomalaisen puu­rakentamisen lippu­laiva, jota olemme kehittäneet vuosi­kymmenen ajan. Korttelin viimeisen rakennuksen saavutettua harja­korkeutensa Wood Cityn näyttävä siluetti on valmis, SRV:n pääkaupunki­seudun toimitila­rakentamisen yksikön­johtaja Saku Kosonen kertoo.

Puukorttelin täydentävässä toimisto­rakennuksessa on seitsemän kerrosta ja kellari­kerros. Rakennuksen kokonais­ala on noin 8700 neliö­metriä. Korttelin on suunnitellut Anttinen Oiva Arkkitehdit.

Rakennuksessa hyödynnetään puuta näyttävästi eri muodoissa ulko­seinien, puu­rungon, ylä­pohjan ja julkisivu­verhouksen materiaaleina. Rakentaminen työ­maalla käynnistyi louhinta­töillä kesällä 2022. Puu­rungon CLT-laattojen ja liimapuu­pilareiden asennus alkoi keväällä 2023. Kantaviksi rakenteiksi asennettiin 197 liimapuu­pilaria, ja kantava väli­pohja toteutettiin yhteensä 313 CLT-laatalla.

Julkisivuverhouksena on puukorttelin muiden rakennusten tapaan Accoya-paneelit, joita on asennettu lähes kilo­metrin verran. Veistoksellinen aulan puu­alakatto tullaan verhoamaan kuusesta valmistetuilla CLT-lamellirakenteilla.

Wood Cityn ideana on ollut alusta alkaen tuoda Suomeen uuden­laista toimitila-ajattelua, jossa yhdistyvät design ja kestävä kehitys. Rakennuksen suunnittelu on toteutettu tiiviissä yhteis­työssä WithSecuren kanssa.

– Ohjelmisto- ja palvelu­yhtiönä henkilöstö on tärkein voimavaramme. Haluamme kiinnittää mahdollisimman paljon huomiota henkilöstön hyvin­vointiin ja viihtyvyyteen. Wood Cityn toimi­tilat tarjoavat parhaat mahdolliset puitteet henkilöstömme viihtymiselle, vuoro­vaikutukselle ja luovuudelle. Myös vastuullisuuden ympäristö­teemat ovat meille tärkeitä, kertoo WithSecuren toimitus­johtaja Juhani Hintikka.

WithSecuren pääkonttori Wood Cityssä on ensimmäisiä uuden EU-taksonomian mukaisia hankkeita koko Suomessa. Rakennukselle tavoitellaan valmistuessaan kansain­välistä LEED Platinum -ympäristö­sertifikaattia, ja rakennuksen energia­luokka on A. Toimisto­rakennuksen katolle rakennetaan reilu 200 neliömetriä aurinkopaneeleja.