Progman julkaisi MagiCAD 2019 -version

MagiCAD 2019 esittelee Autodeskin Revit-ohjelmistoalustalle MagiCADin oman törmäystarkastelutyökalun, joka mahdollistaa törmäysten havaitsemisen koko Revit projektissa sekä reaaliaikaisesti että tarpeen mukaan. Työkalu havaitsee elementtien väliset törmäykset sekä törmäykset elementtien ja tilavarausten (esim. huoltoalueiden) välillä.

MagiCAD 2019 Revitille mahdollistaa ilmanvaihtosuunnittelussa päätelaitteiden kytkennät kanttikanavia käyttäen, sekä kanavan viimeisen osan mitan korjaamisen automaattisesti määräluetteloissa käyttäen lähintä suurempaa vakiomittaa ja varustamalla osa irtolaipalla. Uusi versio esittelee myös laajennetun tuen lämpimän käyttöveden laskentastandardeille sekä mahdollistaa letkuliitosten käytön sprinklerisuunnittelussa. MagiCAD Revitille tuo lisäksi useita parannuksia sähkösuunnitteluun, mukaan lukien huonetilojen tehokuormien laskennan keskuskohtaisesti sekä kaapelien pituuslaskennan Revit-mallin pohjalta.

Uusi MagiCAD 2019 esittelee myös useita uusia ominaisuuksia AutoCADille. Running Index -numerointi on nyt mahdollista käyttäjän määrittelemien raja-arvojen ja tuoteluokkien perusteella, jolloin esimerkiksi paloilmaisinsilmukan numerointi onnistuu yhdellä komennolla, silloinkin kun silmukkaan on kytketty myös turvavalaisimia. Change Properties -työkalu tarjoaa parannetun hakutoiminnon oikeiden ominaisuuksien löytämiseen sekä mahdollistaa useampien ominaisuuksien muokkaamisen samanaikaisesti. Lisäksi uudella MagiCADillä voidaan nyt piilottaa mittatekstien taustalle jäävät objektit, mikä tekee piirustuksista helpommin luettavia. Sähkösuunnittelussa uusi versio mahdollistaa mm. ryhmään kytkettyjen laitteiden lukumäärän sekä pisimmän haaran pituuden laskennan myös pien- ja pienoisjännitejärjestelmille.

MagiCAD automatisoi useita aikaa vaativia LVIS-suunnittelun työvaiheita, mikä säästää aikaa päivittäisessä työssä ja lyhentää projektien läpivientiaikoja keskimäärin 30 prosenttia tai enemmän.