Kuva: laattapiste.com

Laattapisteen uutuuslaatoissa leikitellään koolla, pinnoilla ja materiaalilla

Laattapisteen uutuuslaatat yllättävät paitsi koollaan ja erikoispinnoillaan myös materiaalillaan: perinteisten keraamisten laattojen rinnalle ovat tulleet yksinoikeudella Interfacen ekologiset tekstiililaatat. – Runsas kierrätysmateriaalien käyttö, täysin hiilineutraali tuotantolaitos sekä lukuisat kestävän kehityksen hankkeet tekevät Interfacesta ainutlaatuisen tekstiililaattavalmistajan, tuotepäällikkö Mervi Kuula kertoo.

Sama laatta, monta kokoa ja tyyliä

Yhteen sarjaan voi nyt kuulua lukuisia erikokoisia laattoja, joiden koot saattavat vaihdella pienen pienestä mosaiikista useamman metrin suuruisiin laattoihin saakka. Saman sarjan erikokoisia laattoja yhdistelemällä sisustus pysyy linjakkaana mutta kiinnostavana. Näin voi myös helposti varmistua siitä, että laatat sopivat yhteen sekä tyylinsä että esimerkiksi paksuutensa ja muiden teknisten ominaisuuksiensa puolesta.

Suurlaatoilla tarkoitetaan kooltaan yli 120×120 cm olevia laattoja. Esimerkiksi omakotitalon sisääntulossa tai laajoilla sisäseinäpinnoilla käytettynä suurlaatat tuovat kotiin ylellistä ja yksilöllistä tunnelmaa.

– Suurilla laatoilla saa luotua erittäin trendikästä, yhtenäistä, lähes saumatonta pintaa, mikä saa aikaan levollisen ja harmonisen vaikutelman, tuotepäällikkö Kirsi Lundahl sanoo.

Kolmiulotteisia pintoja ja valmiita kuvioladontoja

Uutuuslaatoissa korostuvat koon lisäksi erilaiset eläväiset ja kolmiulotteiset pinnat, kuten suomumaiset ja viuhkaa muistuttavat struktuurikuviot. Kuoseista esiin nousevat mattomaisten Marrakech-kuvioiden ohella erityisesti marmori sekä kalliota muistuttavat kivipinnat. Myös rouheita betonimaisia sekä metallisia, jopa hapolla käsitellyn oloisia pintoja näkyy paljon.

– Valmiilla kuvioladonnoilla esimerkiksi kalanruoto-, korinpohja- tai kolikkoladonnat syntyvät nopeasti ja helposti, Lundahl vinkkaa.

Kuva: laattapiste.com

Laatta on nyt pehmeä

Keraamisten laattojen lisäksi Laattapiste on ottanut yksinoikeudella valikoimaansa Interfacen ekologiset tekstiililaatat, joilla on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton Allergiatunnus. Helppohoitoiset, akustoivat tekstiililaatat sitovat itseensä pölyä ja ulkoa kulkeutuvaa likaa. Ne sopivatkin erinomaisesti esimerkiksi eteiseen sekä makuu- ja tv-huoneeseen vähentämään hälyä ja sisäilman epäpuhtauksia.

Interfacen uutuuskuoseihin on haettu inspiraatiota urbaanista mutta vehreästä elinympäristöstä mukulakivineen sekä rehevine sävymaailmoineen. Mukana on myös murrettuja sävyjä sekä virtaviivaisia, geometrisia kuvioita. Klassisen neutraaleja sekä maanläheisempiä värejä elävöittävät hienovaraiset kuosit.

– Tekstiililaattauutuuksista on hahmotettavissa kolme selvää päätrendiä: luonnosta inspiroituneet kuosit, pastellisävyt sekä pirteät ja jopa retrohenkiset tehostevärit, tuotepäällikkö Mervi Kuula summaa