Kuva: Lujatalo

Premico ostaa Lujatalon rakentaman Feeniks-vuokratalon

Premicon vuokra-asuntorahasto ostaa Lujatalon rakentaman Espoon Holmanpuiston alueelle valmistuvan asuinkerrostalon. 

Kuva: Lujatalo

Espoon Keskuspuiston ja Ison Omenan palvelujen läheisyyteen, on vuosien 2017–2022 aikana noussut uusi Holmanpuiston asuinalue, jonne Lujatalo on rakentanut 11 kerrostaloa. Asunto Oy Espoon Feeniks on Premicon ja Lujatalon toinen yhteinen asuntotuotantokohde Holmanpuiston alueella. 

Kuusikerroksiseen Asunto Oy Espoon Feeniksiin valmistuu 42 asuntoa. Kohde valmistuu vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä. Premico aloittaa kohteen vuokrauksen heti alkuvuoden aikana.

– Yhteistyömme Premicon kanssa on pitkäjänteistä. Siitä oli hyötyä tässäkin hankkeessa ja pystyimme vielä rakentamisen aikana huomioimaan Premicon tavoitteita ja hakemaan ratkaisuja, joilla niiden täyttyminen varmistettiin. Siinä auttoi hankkeen molempien osapuolien yhteinen tahtotila, sanoo toimialajohtaja Tero Saanisto Lujatalolta.

Premico Residential Fund III -rahaston tavoitteena on rakentaa vuoteen 2025 mennessä noin 1700 uutta vuokra-asuntoa pääosin pääkaupunkiseudulle.  Kaikilla rahaston kohteilla tulee Premicon mukaan olemaan energiatehokkuusluokka A, BREEAM- tai LEED-sertifikaatti, ja ne tulevat olemaan EU:n taksonomian uudisrakentamisen kriteerien mukaisia.

– Espoon Feeniks on kolmannen asuntorahastomme pilottihanke, ja tulee täyttämään rahaston kohteille määrittelemämme ympäristövaikutuksen minimoimisen kriteerit erinomaisesti. Olemme erittäin tyytyväisiä pitkäjänteiseen yhteistyöhömme Lujatalon kanssa. Lujatalon ympäristövastuullinen rakentaminen tukee erityisesti yhteistyötämme, toteaa Premicon investointijohtaja Samuel Tuomola.