Pekka Pöykkö (vas.), Pertti Kekkonen ja Joona Timonen. Kuva: Studio Lindell

QMG ostaa KT Paloturvapalvelut

Talotekniikkakonserni QMG ostaa tuusulalaisen KT Paloturvapalvelut, joka tarjoaa paloturvapalveluita pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa sekä projekteissa ja sopimusasiakkaille myös koko Suomen alueella.

Pekka Pöykkö (vas.), Pertti Kekkonen ja Joona Timonen. Kuva: Studio Lindell

Vuonna 2017 aloittanut KT Paloturvapalvelut tarjoaa kunnille, ammattimaisille kiinteistönomistajille, kauppakeskuksille ja asuinkiinteistöille sekä teollisuudelle rakenteellisia palo- ja kiinteistöturvallisuuspalveluita. Yhtiön palveluksessa on 30 ammattilaista, ja vuoden 2022 liikevaihto on 2,46 miljoonaa euroa.

KT Paloturvapalveluiden yrittäjät Joona Timonen ja Pertti Kekkonen sekä koko henkilöstö jatkavat tehtävissään. Timonen ja Kekkonen liittyvät  QMG:n emoyhtiö Nimlaksen osakasohjelmaan.

– Turvallisuuspalveluiden merkitys sekä ihmisten että rakennusten turvallisuudelle kasvaa. Joonan ja Pertin vahva joukkue täydentää hienosti QMG:ta ja QMG Partnersia ja tuo meille lisää palveluita paloturvallisuuden kunnossapitoon. Yhtiön osaaminen ja asiakaspalvelu ovat laajasti tunnustettuja, ja se näkyy hyvissä kasvuluvuissa, QMG Partnersin toimitusjohtaja Pekka Pöykkö sanoo.

– Kiinteistöjen paloturvallisuudessa on paljon korjausvelkaa. Kuten esimerkiksi sisäministeriön työn alla oleva selvitys osoittaa, vain kolmannes Suomen kiinteistöistä on väestönsuojien osalta ajan tasalla. Säännöllinen huolto, tarkastukset ja kunnossapito jäävät liian helposti tekemättä. Niistä kertyy suuri lasku, kun ne joudutaan huoltamattomuuden vuoksi joko kokonaan uudistamaan tai saneeraamaan puhumattakaan riskeistä, joita puutteista aiheutuu, Joona Timonen toteaa.

– Olemme kasvaneet vauhdilla viime vuonna ja tarvitsemme lisää osaajia taloon. Paloturvatyöstä kun ei voi automatisoida paljoakaan, vaan pätevän asiantuntijan on aina mentävä paikalle. QMG Partnersin verkosto tarjoaa meille hyviä yhteistyömahdollisuuksia, Timonen ja Kekkonen sanovat.