Kuva: olas.fi

Pientalorakentaja Olas Groupin liikevaihto kasvussa

Pääkaupunkiseudulla puurakenteisia maalämpökoteja myyvä espoolainen Olas Group Oy arvelee liikevaihtonsa nousevan tänä vuonna vähintään 17 miljoonaan euroon, kun se vuonna 2022 oli 14 miljoonaa euroa. Tämän vuoden liikevoitoksi odotetaan noin 10:tä %.

Kuva: olas.fi

Vuonna 2017 aloittaneen Olaksen toimitusjohtaja Markus Alitalolla on kolme syytä yhtiön kasvulle vaikeassa markkinatilanteessa. 

– Ensimmäiseksi, kun asuntokauppa kävi vielä kuumana, pidimme tiukasti kiinni hallitusta kasvusuunnitelmastamme ja varmistimme, että kassa pysyy kunnossa, vaikka myynti hiipuisikin. 

– Toiseksi, kun asuntokauppa lähti laskuun viime vuoden puolella, päätimme panostaa voimakkaasti markkinointiin ja myyntiin. Kolmanneksi tätä työtä tekee huippujoukkue: rehellinen, ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilöstö, jolta ideat eivät lopu kesken, Alitalo kertoo.

Alitalo kannustaa asunnonostajia perehtymään huolellisesti rakennusliikkeen talouslukuihin ennen ostopäätöksen tekemistä.

– Annamme asiakkaalle mielellämme viimeisimmän tilinpäätöksen ja esittelemme myös tuoreempia talouslukuja päätöksenteon tueksi. Olemme valmiita esittämään esimerkiksi millä tasolla yhtiön kannattavuus ja rahavarat ovat. Näin rakennamme luottamusta siihen, että rakennusprojekti saadaan vietyä suunnitellusti maaliin ja olemme kantamassa myös rakentamisajan jälkeisen vastuumme, Alitalo sanoo.

Alitalon mukaan Olaksella on kassassa tällä hetkellä yli miljoona euroa, mikä jo tehtyjen kauppojen tuoman kassavirran myötä riittää hankkeiden läpivientiin ja liiketoiminnan jatkamiseen jopa vuodeksi eteenpäin ilman yhtään uutta asuntokauppaa. 

Olaksen tiedotteen mukaan tämän vuoden toinen neljännes oli yrityksen historian myynnillisesti vahvin: 19 myytyä asuntoa.