Kuva: bygge.fi

Pientalojen digitaaliselle huoltokirjalle 20 000 euron apuraha

Pientaloille digitaalisen Bygge-huoltokirjan kehittänyt Kotisihuolto Oy on saanut Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön 20 000 euron apurahan. Samalla säätiö antoi kunniamaininnan Granlund Oy:n kehittämälle kartoitustyökalulle, jota käytetään energiainvestointien optimoimiseen.

Kuva: bygge.fi

Kotisihuolto Oy:n kehittämä Bygge.fi-palvelu on pientaloasujille tarkoitettu ekosysteemi, jossa kaikki perustuu palvelun ytimenä olevaan digitaaliseen huoltokirjaan. Pientaloasuja syöttää palveluun tiedot kodistaan sekä tehdyistä remonteista, jonka jälkeen palvelu antaa käyttäjälle suosituksia, milloin ja mitä huoltotoimenpiteitä kodille tulisi tehdä. Suositukset perustuvat RT-kortiston huoltoväleihin sekä rakennusosien käyttöikiin. 

Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön mukaan tuotteella on merkittävä vaikutus suomalaisen rakennuskannan säilymiseen ja kunnossapitoon. Säätiön myöntämällä apurahalla on tarkoitus markkinoida ja kehittää palvelua.

Granlund Oy:n kehittämä AI-Energiakartoitus on tekoälypohjainen kartoitustyökalu energiatehokkuuspotentiaalin ja taksonomian selvittämiseen. Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön mukaan energiainvestointien optimointi laajoihin kiinteistökokonaisuuksiin on palvelun avulla nopeampaa kuin ennen. Säätiön mukaan palvelu auttaa kokonaisvaltaisessa rakennettuun ympäristöön liittyvässä vastuullisuusjohtamisessa.

Mukana apurahan saaneen yrityksen valinnassa olivat Talotekninen teollisuus ja kauppa ry, Rakennusteollisuus RT ry ja RAKLI ry. Päätöksen palkinnonsaajasta teki Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön hallitus. 

Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön tarkoitus on edistää terveellisiä, kestäviä ja tuottavia sisäympäristöjä tukemalla innovaatioiden tuotteistamista. Säätiön hallituksessa ovat edustettuina Business Finland, Finnvera, Työ- ja elinkeinoministeriö, Keksintösäätiö, Sitra, Ympäristöministeriö, Iitin kunta ja Halton Oy.