Julkitilakalusteiden Erical on nyt Erica Kaluste

Keväällä 2022 konkurssiin ajautuneen päiväkoti-, hotelli- ja sairaalakalusteita valmistaneen Erical Oy:n toiminnalle on löytynyt jatkaja. Keskisuomalaiset yrittäjä-sijoittajat Inhill Oy:n Esa Polas ja Hanki Development Oy:n Roope Pietilä sekä Mika Wahlgrenin johtama Palokan Puutuote Oy ovat uuden Erica Kaluste Oy:n omistajia. Tuotantoa ollaan käynnistämässä uudelleen syksyn 2022 aikana Äänekosken Hirvaskankaalla.

Konkurssipesän osto ja toiminnan uudelleenkäynnistäminen on miljoonaluokan investointi Äänekosken työllisyyteen.

 – Olemme Business Äänekoskella erittäin iloisia Erica Kaluste Oy:n toiminnan käynnistymisestä Hirvaskankaalla raskaiden vaiheiden jälkeen. Tällä on iso merkitys Äänekosken alueelle elinvoiman, työllistymisen ja tulevaisuuden kannalta, Äänekosken elinvoimajohtaja Sari Åkerlund sanoo.

Uuden yhtiön toimitusjohtajana toimii Palokan Puutuote Oy:n toimitusjohtajana tunnetuksi tullut Mika Wahlgren. Erical Oy:n aikaisempi toimitusjohtaja Mertsi Pesonen jatkaa uuden yhtiön palveluksessa. 

– Laadukkaiden ja kilpailukykyisten tuotteiden kasvupotentiaali sekä työpaikkojen säilyttäminen alueella yhdistettynä entisten operatiivisten avainhenkilöiden sitoutumiseen olivat pääsyinä siihen, että toiminta haluttiin käynnistää uudestaan. Lisäksi Palokan Puutuote Oy:n ja Erica Kaluste Oy:n tuoteportfoliot ovat toisiaan tukevia, ja yhteistyö luo entistäkin laajempia kasvumahdollisuuksia molemmille yhtiölle, Mika Wahlgren sanoo.

 – Alkuvaiheen tavoitteenamme on saada tuotanto tehokkaasti käyntiin ja osaajat työllistettyä, mutta haemme lähivuosina myös merkittävää kansainvälistä kasvua erityisesti yrityksessä kehitettyjen, uusien sairaalatuotteiden osalta, Wahlgren toteaa.

– Hirvaskankaan tuotantolaitoksemme on ollut tekemiemme investointien jälkeen lähes täysin energiaomavarainen, ja olemme aikaisemmin satsanneet jo vuosien ajan voimakkaasti tuotteidemme kestävyyteen, ympäristöystävällisyyteen ja elinkaariajatteluun. Olisi ollut erittäin sääli, jos tehdyt investoinnit olisivat menneet kokonaisuudessaan hukkaan. Toiminnan jatkuminen uusien omistajien johdolla mahdollistaa myös uusien, entistä ympäristöystävällisempien ja laadukkaampien kalusteinnovaatioiden kehittämisen, yhtiön uusien tuotteiden kehittämisestä vastaava Mertsi Pesonen sanoo.