Philippe Delorme. Kuva: KONE

Philippe Delorme KONE Oyj:n toimitusjohtajaksi 

KONEen hallitus on nimittänyt maisteri MBA Philippe Delormen (52) KONE Oyj:n toimitusjohtajaksi 1. tammikuuta 2024 alkaen. Ranskalainen Delorme seuraa tehtävässään Henrik Ehrnroothia, joka jatkaa yhtiön neuvonantajana maaliskuun 2024 loppuun.

Philippe Delorme. Kuva: KONE

Philippe Delorme siirtyy KONEelle Schneider Electriciltä. Viimeisimpänä hän toimi Schneider Electricin Euroopan liiketoimintojen johtajana ja tätä ennen useissa strategian, teknologian ja operatiivisen toiminnan avainrooleissa sekä myynnin tehtävissä Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Hän oli Schneider Electricin johtoryhmän jäsen vuosina 2009–2023.

– Philippe on ansioitunut johtaja, jolla on vahvaa liiketoimintaosaamista. Olen varma, että hänen intohimonsa teknologiaa ja vastuullisuutta kohtaan yhdistettynä laajaan kokemukseen eri liiketoiminnan tehtävistä sekä kansainväliseen taustaan antavat hänelle vahvat valmiudet kehittää KONEtta eteenpäin yhdessä johtokunnan kanssa,  KONEen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin toteaa. 

– Olen hyvin innoissani päästessäni aloittamaan työskentelyn KONEella, joka on globaali johtaja hissi- ja liukuporrasalalla, ja kiitän Antti Herliniä sekä KONEen hallitusta minulle annetusta luottamuksesta. Henrik on rakentanut toimikautenaan KONEella yhdessä kollegojensa kanssa vaikuttavan perinnön, jota olen ylpeä voidessani jatkaa ja kehittää seuraavalle tasolle. KONEen strategia ja uusi toimintamalli muodostavat vankan perustan, josta jatkaa kilpailukykymme ja markkina-asemamme vahvistamista. Odotan yhteistyötä koko KONEen tiimin kanssa vahvistaaksemme tavoitettamme tehdä kaupungeista parempia paikkoja elää, Philippe Delorme sanoo.