Kuva: Linja-Arkkitehdit (nyk. Sweco)

Peab rakentaa pysäköintihallin Jyväskylän keskustaan

Peab toteuttaa Jyväs-Parkki Oy:lle P-Paraati -pysäköintihallin Jyväskylän keskustaan Vapaudenkadun alle yhteen kerrokseen. Urakkasumma on noin 19 miljoonaa euroa. Projekti käynnistyy maaliskuussa 2023 ja valmistuu kesällä 2024.

Kuva: Linja-Arkkitehdit (nyk. Sweco)

Pysäköintihalliin tulee 208 pysäköintipaikkaa. Halli rakennetaan keskeiselle paikalle kirkkopuiston ja kaupungintalon väliin. Sisäänkäynti tulee Gummeruksenkadun puolelta. Rakentaminen vaikuttaa Peabin mukaan merkittävästi keskustan liikennejärjestelyihin kesään 2024 saakka.

Peabin mukaan pysäköintihallin rakentaminen kadun alle vaatii mittavat maankaivuutyöt ja paalutukset sekä tukiseinien rakentamisen ankkurointeineen. Hallin alapohja, seinät ja katto toteutetaan kaikki paikallavalurakenteina, joten työntekijämäärä rakennustyömaalla on suuri.

– Pitkään neuvoteltu urakka on lopulta saatu sopimusvaiheeseen ja on hienoa saada konkreettinen rakentaminen käyntiin, Peabin Jyväskylän-yksikön johtaja Timo Riikonen toteaa.
– Hanke parantaa Jyväs-Parkki Oy:n pysäköintitarjontaa ydinkeskustassa sekä edesauttaa keskustan muiden kehittämishankkeiden etenemistä, joilla on tärkeä osa keskustan toiminnallisuuden ja palveluiden saavutettavuuden parantamisessa, Jyväs-Parkki Oy:n toimitusjohtaja Hannu Leskinen sanoo.