Peab rakentaa Atrialle suuren siipikarjatehtaan Seinäjoelle

Peab toteuttaa Atria Oyj:lle Nurmon tuotantolaitoksen yhteyteen uuden siipikarjatehtaan rakennusurakan.Urakkasumma on 24 miljoonaa euroa.   

Atrian hanke sisältää uusien siipikarjan teurastus-, leikkuu- ja pakkauslinjojen rakentamisen, joiden myötä Atrian Suomen siipikarjan tuotantokapasiteetti lisääntyy noin 40 %. Tehdasrakennuksen kokonaispinta-ala on noin 36 000 neliötä. Uudisrakennus on 200 metriä ja 130 metriä leveä.

Tuotantotilojen lisäksi rakennukseen tulee ruokailu- ja sosiaalitilat sekä toimistotiloja. Tehdastontille rakennetaan samassa yhteydessä myös erillinen energiakeskus ja jäteveden tasausallas.   

–Olemme todella ylpeitä siitä, että pääsemme toteuttamaan näin suuren ja merkittävän hankkeen. Elintarvikkeiden tuotantotilojen rakentamiseen liittyy paljon erityisosaamista, jota meille on yhteistyössä Atrian kanssa vuosien varrella kertynyt, kertoo Peabin Pohjanmaan yksikön johtaja Hannu Rajamäki.

– Hanke on Atrialla ainutlaatuinen ja iso panostus suomalaisen siipikarjanlihan tuotantoon. Pääurakoitsijaksi valitulla Peabilla on osaamista ja kokemusta isoista hankkeistaLähtökohta on, että toteutuksesta tulee Atrialle kilpailuvaltti vuosiksi eteenpäin, kertoo Atria Suomen tekninen johtaja ja siipikarjatehtaan laajennushankkeen projektijohtaja Reijo Äijö.

Peabin osuus projektista käynnistyy syyskuussa 2021 ja valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä.