Kuva: Lasilinkki

Lasilinkin liukuovet Suomen paviljongissa Dubain maailmannäyttelyssä

Kuopiolainen Lasilinkki Oy osallistuu Dubain maailmannäyttelyyn osana Suomen paviljonkia. Lasilinkki valmistaa paviljongin käsin kuvioidut lasiliukuovet, jotka on suunnitellut arkkitehti Gregor Turnsek JKMM Arkkitehdit Oy:stä. Maailmannäyttely järjestetään 1.20.2021–31.3.2022. 

Kuva: Lasilinkki

Suomen paviljonki Dubain maailmannäyttelyssä on JKMM Arkkitehtien suunnittelema Snow Cape, jonka inspiraation lähteenä on valkoinen ensilumi.

– Otin rohkeasti yhteyttä pääkomissaariin heti, kun ensimmäiset tiedotteet näyttelystä ilmestyivät, koska paviljongin nimi on Lumi ja ajattelin, että käsintehdyt, jääpinnalta näyttävät lasiseinämme sopisivat sinne loistavasti, Lasilinkki Oy:n toimitusjohtaja ja kolmannen polven yrittäjä Essi Sundman kertoo.

– Valmistamme maailmannäyttelyyn kolme isoa käsintehtyä lasiliukuovea. Kuviot on suunnitellut arkkitehti Gregor Turnsek JKMM Arkkitehdit Oy:stä. Kuviot on tehty käsityönä. Ensin valmistimme muotin lasinsulatusuunin pohjalle, ja lasi sulatettiin muotin päälle. Myös ovien vetimet on valmistettu käsityönä lasista sulattamalla, Sundman sanoo.

Sundmanin mukaan Lasilinkki on kansainvälistämässä toimintaansa.

– Yhteistyö Business Finlandin ja JKMM Arkkitehtien kanssa on sujunut loistavasti ja ollut erittäin opettavaista ja hedelmällistä. Innolla odotamme, mitä ovia tämä tapahtuma meille aukaisee. Toivottavasti suomalainen design ja käsityönä valmistetut lasituotteemme herättävät paljon kiinnostusta, Essi Sundman toteaa.