Rakentamisaiheinen kuvituskuva.
Kuva: Callum Hill / Unsplash

Pateniemen koulun peruskorjaus alkoi kesäkuussa

Rakentamisaiheinen kuvituskuva.

Oulun Pateniemen alakoulun peruskorjaus ja uudisrakennusten rakentaminen alkoi kesäkuun 2024 alussa. Pateniemen koulun alakouluyksikön A-, B- ja E-rakennuksiin tehdään peruskorjaus ja pieniä muutostöitä. Nykyinen koulun päärakennus (C-rakennus) ja D-rakennus puretaan ja tilalle rakennetaan uusi vastaavan kokoinen koulu- ja päiväkotirakennus. 

Peruskorjaus valmistuu kesällä 2026. Pateniemen alakoulun tiloihin tulee sijoittumaan jatkossa päiväkoti, 500 oppilaan alakoulu ja nuorisopalveluiden tiloja.  

Oulun Tilapalvelut -liikelaitos kilpailutti hankeen kokonaisvastuusuunnittelun vuoden 2023 alussa. Kokonaisvastuusuunnittelijaksi valittiin Arkkitehtipalvelu Oy:n johtama suunnitteluryhmä. Suunnittelu valmistui vuoden 2024 helmikuussa. Pateniemen koulun peruskorjauksesta ja uudisrakentamisesta vastaavaksi kokonaisurakoitsijaksi on tarjouskilpailun perusteella valittu Rave Rakennus Oy. 

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 16,3 miljoonaa euroa.

Tämä on vain yksi esimerkki tuhansista rakennusprojekteista, joiden yksityiskohtaiset tiedot löytyvät RPT SMART -hanketietopalvelusta. Pyydä ilmainen esittely ja tutustu kaikkiin sinua kiinnostaviin projekteihin!