Havainnekuva uudesta Wäinö Aaltosen museosta.
Havainnekuva uudesta Wäinö Aaltosen museosta. Kuva: Mikko Ojala Oy

Wäinö Aaltosen museo Turussa peruskorjataan

Vuonna 1967 valmistunut Turun kaupungin taidemuseo WAMin rakennus peruskorjataan. Korjauksen toteuttaa Skanska. Samalla rakennetaan uudet lastaus-, huolto- ja toimistotilat sisältävä laajennus entisen asuinrakennuksen paikalle. 

Museon on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Irma ja Matti Aaltonen. Museorakennus on yksi merkittävistä 1960-luvulla toteutetuista museorakennuksista Suomessa. Museorakennuksen säilyttäminen ja peruskorjaus osana arvokasta Aurajoen kulttuurirantaa on tärkeä kaupunkikuvallinen hanke.  

Työt käynnistyvät kesäkuussa, ja museon on määrä avautua kävijöille jälleen syksyllä 2026. Peruskorjauksessa näyttelytiloja laajennetaan, tekniikkaa uudistetaan ja tiloista tehdään esteettömät.  

Korjauksen yhteydessä rakennus palautetaan osin sisätilojen osalta alkuperäiseen arkkitehtuuriinsa. Jokirannan puoleiset toimistokäytössä olevat tilat avataan yleisöille. Lisäksi varastokäytössä olevat kellaritilat voidaan kokoelmakeskushankkeen myötä palauttaa näyttelykäyttöön.  

Peruskorjauksen lähtökohtina ovat olleet rakennuksen huono kunto, tekniikan vanhentuneisuus, esteelliset tilat sekä teosturvallisuuden puutteet. 

Tämä on vain yksi esimerkki tuhansista rakennusprojekteista, joiden yksityiskohtaiset tiedot löytyvät RPT SMART -hanketietopalvelusta. Pyydä ilmainen esittely ja tutustu kaikkiin sinua kiinnostaviin projekteihin!