Havainnekuva Porvooseen tulevasta rakennuskokonaisuudesta.
Porvooseen rakennetaan kokonaisuus, joka sisältää uuden K-Citymarketin, noin 50 asuntoa sekä 51-huoneistoisen hotellin.

Jatke rakentaa Porvooseen K-Citymarketin, hotellin ja asuntoja

Kesko käynnistää Porvoon uuden K-Citymarketin rakentamisen. Samaan korttelikokonaisuuteen Porvoon Länsirannalle rakennetaan myös hotelli ja asuntoja.

Porvoon Taidetehtaan vieressä sijaitsevalle alueelle rakennetaan kokonaisuus, joka sisältää uuden K-Citymarketin, noin 50 asuntoa sekä 51-huoneistoisen hotellin. Rakennus on 5-kerroksinen, ja sinne sijoitetaan usean eri käyttötavan tiloja. Omalle tontilleen rakennettava hybridirakennus käsittää K-Citymarketin päivittäis- ja käyttötavarakaupan suuryksikön, maanalaisen pysäköintihallin, kaupan lastauspihan, asuntoja sekä hotellin.

Hybridirakennuksen kerrosala on noin 17 000 neliömetriä ja kokonaisala noin 24 400 neliömetriä. K-Citymarketin pinta-ala on noin 8 000 neliömetriä. Suunnitelmat on laatinut Kauto Nikulainen Arkkitehdit Oy pääsuunnittelijanaan arkkitehti Jukka Kauto.

Hankkeelle haetaan korkeasta ympäristösuorituskyvystä kertovaa BREEAM Very Good -tason sertifikaattia. Lisäksi kohteeseen on tehty rakennuksen ilmastoselvitys. Hankkeelle tavoitellaan EU-taksonomian mukaisuutta ilmastonmuutoksen hillintä -ympäristötavoitteen Uusien rakennusten rakentaminen -kriteeristön mukaisesti. 

Tämä on vain yksi esimerkki tuhansista rakennusprojekteista, joiden yksityiskohtaiset tiedot löytyvät RPT SMART -hanketietopalvelusta. Pyydä ilmainen esittely ja tutustu kaikkiin sinua kiinnostaviin projekteihin!