Parmacolle sertifikaatit ISO 9001, ISO 14 001 ja ISO 45001

Parmacon puurakenteisten oppimistilojen suunnittelu- ja lainaustoiminnalle on myönnetty laatu-, ympäristö- sekä terveys- ja työturvallisuussertifikaatit. 

Parmacon kehityspäällikön Tommi Mehtosen mukaan on harvinaista, että yritys tekee kolme liiketoimintaa ohjaavaa sertifikaattia samalla kertaa. 

– Palvelumme on suunnattu kunnille ja julkiselle sektorille, joten toimintamme pitää täyttää laatuvaatimukset. Kilpailutuksissa annetaan entistä enemmän painoa myös ympäristöarvoille, kuten muunneltavien tilojen elinkaaren pituudelle ja koko toimintaketjun vastuullisuudelle. Puukoulujemme ympäristövastuusta kertoo muun muassa se, että VTT:n selvityksen mukaan lainattavan koulun käytönaikainen hiilijalanjälki on jopa 50 % pienempi kuin paikalla rakennetun, Mehtonen toteaa.

Parmacon toiminnan lähtökohtana on taata turvallinen oppimistila lapsille laadukkaassa sekä oikein mitoitetussa rakennuksessa ja antaa henkilöstölle parhaat mahdolliset olosuhteet työskentelyyn. 

Parmacon puukoulut rakennetaan sisätiloissa säältä suojassa, ja koulujen pintamateriaalit täyttävät M1-vaatimukset.

– ISO-standardien mukaisen toiminnan rakentamiseen ja koulutuksiin osallistui koko henkilöstömme ja aliurakoitsijat Tampereella ja tehtaillamme Leppävirralla ja Pyhäjoella sekä Akaan kunnossapito- ja huoltoyksikössämme. Auditointikäyntejä tehtiin myös asennustyömailla. Toimintaprosessimme ovat nyt kauttaaltaan vaatimukset täyttäviä niin johtamisen, toiminnan kuin lopputuotteenkin osalta aina suunnittelusta lainattavan tilan vuokrasuhteen päättymiseen ja tilojen purkamiseen asti. Meillä oli hyvä pohja lähteä kehittämään liiketoiminnan johtamis- ja prosessimallejamme ja varmistamaan turvallinen työympäristö noin kahdelle sadalle työntekijällemme, Tommi Mehtonen sanoo.