Kuva: Senaatti-kiinteistöt

Pääpoliisiasema Vantaan Jokiniemessä sai peruskivensä

Senaatti-kiinteistöjen rakennuttaman uuden pääpoliisi­aseman ja poliisi­vankilan perus­kivi on muurattu Vantaan Jokiniemessä. Rakentaminen alkoi elokuussa 2022, ja valmista on vuoden 2024 syksyllä. Pääurakoitsijana on SRV.

Kuva: Senaatti-kiinteistöt

Itä-Uudenmaan poliisin käyttöön tuleva poliisi­asema valmistuu ja otetaan käyttöön kahdessa vaiheessa. Poliisi­vankilan rakennus­työt valmistuvat aikataulun mukaan maaliskuun 2024 alussa, ja poliisi­vankila otetaan käyttöön kevään aikana. Pääpoliisi­aseman rakennus­töiden valmistumis­tavoite on elokuussa 2024. Pääpoliisi­asema otetaan kalustamis- ja varustelu­vaiheen jälkeen kokonaisuudessaan käyttöön tavoite­aikataulun mukaan loppuvuodesta 2024.

– Vantaan pääpoliisiasema on yksi historiamme suurimpia poliisitalo­hankkeita ja merkittävimpiä rakennus­investointeja. Kokonaisuudessaan valtion rakennuttaminen on nyt ennätys­tasolla, ja investoimme erityisesti turvallisuus­toimijoihin. Investoimme poliisin tiloihin muutaman vuoden sisään useita satoja miljoonia, Senaatti-konsernin konserni­johtaja Jari Sarjo sanoo.

Vantaan Jokiniemen hanke toteutetaan yhteis­toiminnallisella Senaatti-kiinteistöjen kärki­hanke­allianssi­mallilla. Poliisi­aseman ja -vankilan kokonais­pinta-ala on 20 000 brutto­neliö­metriä. Hankkeen kustannus­arvio on 90 miljoonaa euroa.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen uuteen poliisi­asemaan keskitetään kaikki Vantaan poliisin palvelut kuten lupa­palveluiden asiakas­palvelu­piste, rikos­ilmoitusten vastaan­otto, löytö­tavarat, poliisin asiakkaiden kuulustelut ja tapaamiset, työ­tilat valvonta- ja hälytys­­toiminnalle, ajoneuvo- ja varasto­tilat sekä poliisivankila.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos toimii 15 kunnan alueella Uudenmaan maa­kunnan itä- ja keski­osissa. Alue ulottuu Vantaalta Hyvinkäälle ja Nurmijärveltä Loviisaan.