Kuvassa OX2:n rakennuttama ja hallinnoima Jouttikallion tuulipuisto. Kuva: OX2. Kuvaaja: Mikko Havusela.

OX2 laajentaa toimintaansa Viroon

Uusiutuvan energian yhtiö OX2 on solminut yhteistyösopimuksen TMV Green Oü:n kanssa yhteensä noin 500 megawatin maatuulivoimahankkeiden kehittämisestä ja toteuttamisesta Viroon.

Kuvassa OX2:n rakennuttama ja hallinnoima Jouttikallion tuulipuisto. Kuva: OX2. Kuvaaja: Mikko Havusela.

OX2 on tehnyt vastaavanlaista yhteistyötä Suomessa TMV Green Oü:n sisaryhtiön kanssa vuodesta 2018. 

– Viro on viime vuosina joutunut tuomaan paljon sähköä ulkomailta. Tuonti on johtunut oman fossiilisen tuotannon kannattamattomuudesta sekä sen suuresta päästökuormasta. Tuulivoima on edullisin tapa tuottaa sähköä. Lisäksi tuulivoima tarjoaa oivan mahdollisuuden rakentaa nopealla aikataululla merkittävän määrän omavaraista sähköntuotantokapasiteettia. Uskomme kokemuksemme ja osaamisemme auttavan siinä, että hankkeet saadaan toteutettua mahdollisimman nopeasti ja kustannustehokkaasti, sanoo Suomen ja Viron maajohtaja Teemu Loikkanen OX2:lta.

– Yhteinen tavoitteemme on lisätä Viroon sekä puhdasta energiaa että energiaomavaraisuutta. Tällä hetkellä pyrimme maanomistajien ja kuntien kanssa löytämään tuulivoimalle sopivia hankealueita. OX2:n mukaantulo varmistaa, että meillä on käytössämme alan viimeisin teknologiaosaaminen ja pystymme varmistamaan hankkeiden rahoituksen sekä resurssoinnin kaikissa hankevaiheissa, TMV Greenin toimitusjohtaja Kim Tahkoniemi sanoo.

TMV Green Oü on TM Voima Oy:n sisaryhtiö. Yhtiöt kehittävät tällä hetkellä tuulivoima- ja aurinkovoimahankkeita Suomessa sekä Virossa ja selvittävät laajentumista muihin maihin.