galaksi
Kuva: Rakennusliike Lapti Oy

Oulun Välivainion Galaksi-korttelin toteutus alkaa

Rakennusliike Lapti Oy alkaa rakentaa Oulun Välivainioon uutta Galaksi-keskuskorttelia, johon on tulossa asuin-, liike- ja toimistorakennuksia. Ensimmäisenä rakennetaan kaksi asuinrakennusta.

Kuva: Rakennusliike Lapti Oy

Keskuskortteli Galaksi nousee entisen Välivainion koulun alueelle Kemintien varteen. Kortteli tulee osaksi Tuirasta Linnanmaan suuntaan suunniteltua Alppilanbulevardia.

Keskuskortteliin suunnitellaan asumista, liiketiloja, työpaikkoja ja mahdollisesti myös päiväkotia keskusaukioksi rakentuvan Alppitorin ympärille. Laptin mukaan kortteliin suunniteltavat talot ovat 1–12 -kerroksisia; korkein 12-kerroksinen tornitalo tulee Alppitorin laidalle ja korttelin laitaa ja Välivainion suunnalla olevaa pientaloaluetta kohti rakennukset mataloituvat. Kortteliin tulee yhteensä 426 asuntoa ja rakentamista yhteensä 36 000 kerrosalaneliön verran, Lapti kertoo.

Lapti kertoo aloittavansa Galaksin toteuttamisen Asunto Oy Välivainion Marsin ennakkomarkkinoinnilla. Välivainion Mars on kaksi 5-kerroksista taloa, joissa on yhteensä 71 asuntoa. Laptin mukaan kohteen rakentaminen alkaa kesällä 2023 ja asunnot valmistuvat syksyllä 2024. Koko keskuskortteli valmistuu sen mukaan, milloin kaupunki muuttaa kaavan vaatimaa Kemintien linjausta mahdollistamaan tulevan Alppilanbulevardin, Lapti kertoo.