Kuva: Facebook/PikisaarenVillatehdas

Oulun Pikisaaren Villatehtaalle korjaus- ja uudisrakentamista

Oulun kaupungin omistama Potential Toimitilat Oy on hankkinut omistukseensa Pikisaaren keskiosassa sijaitsevan Villatehtaan alueen kaikki 7 rakennusta ja maanvuokraoikeuden. Sokeri-Jussin Kievari Oy:stä tulee alueen uuden hotellin yrittäjä.

Kuva: Facebook/PikisaarenVillatehdas

Potential Toimitilojen mukaan rakennusprojekti on valmis ennen Oulun kulttuuripääkaupunkivuotta 2026, mikäli tarvittavat luvat saadaan ajoissa.

– Meidän roolimme on toimia Pikisaaren Luovan Kylän fyysisten puitteiden järjestäjänä. Potential toimii toimitilojen tarjoajana ja huolehtii siitä, että toimitilat ja ympäristö mahdollistavat ja edistävät Luovan Kylän toteutumista, Potential Toimitilat Oy:n vasta-aloittanut toimitusjohtaja Sami Helander kertoo.

Muutos- ja korjaustyöt tehdään alueella Pohjois-Pohjanmaan museon valvonnassa. Ainoa purettava ja uudisrakennuksella korvattava rakennus on alueen uusin ja tyyliltään muista rakennuksista poikkeava opetuskäyttöön vuonna 1980 valmistunut oppilaitoksen päärakennus. Tilalle on tarkoitus rakentaa pieni hotelli.

– Alueen historiallisten rakennusten korjausten samoin kuin uudisrakentamisen suhteen yhtiön linja tulee olemaan erittäin harkitseva. Alueen ainutlaatuisen miljöön luonne säilytetään. Luontoa ja vihreyttä tullaan tuomaan entistä enemmän esille. Liiallista korjaamista tullaan välttämään, Helander sanoo.

Hotellin rakentaminen tullaan toteuttamaan siten, että Potential Toimitilat Oy myy Sokeri-Jussin Kievari Oy:lle Suolamakasiinin, Keltaisen talon ja tarvittavan maa-alueen vuokraoikeuden. Sokeri-Jussin Kievari Oy toteuttaa investoinnit ja toimii hotelliyrittäjänä. Potential Toimitilat Oy on hakenut asemakaavan muutosta, jolla nykyinen kaava muutetaan mahdollistamaan Luova Kylä -suunnitelman toteuttamisen.