Oulun keskustaan ikääntyneiden palvelukeskus

Oulun Vaaranpihan kortteliin, kauppakeskus Valkean läheisyyteen, aletaan rakentaa palvelukiinteistöä, johon tulee asuntoja ikäihmisille sekä monipuolisia yhteisötiloja asukkaiden ja kaupunkilaisten käyttöön. Kohteen rakennuttaa ja omistajaksi jää Hoivatilat Oyj, pääurakoitsijana toimii Lehto Group Oyj ja asumisratkaisut palveluineen tarjoaa Nonna Group Oy.

Kahdeksankerroksiseen rakennukseen tulee 85 asuntoa, joista 25 on suunniteltu pariskunnille. Hankkeen koko on yhteensä noin 4400 kerrosneliötä. Hanke on kehitetty yhteistyössä Lehto Groupin, Nonna Groupin Oy:n ja Hoivatilojen kanssa.

– Lehdon tavoitteena oli kaavoitusvaiheesta lähtien luoda mahdollisuudet rakentaa ikäihmisille asumisratkaisut palveluineen kaupungin ytimeen. Onnistunut yhteistyö Nonna Group Oy:n ja Hoivatilat Oyj:n sekä kaupungin kanssa konkretisoituu rakentamisvaiheen alkamisena, Lehto Asunnot Oy:n hankepäällikkö Ville Uusimaa toteaa.

Palvelukiinteistö toteutetaan Hoivatilojen tilat palveluna -mallin mukaisesti: palveluoperaattorin ei tarvitse investoida tiloihin, kun Hoivatilat jää kiinteistön pitkäaikaiseksi omistajaksi.

– Hoivatilat perustettiin ratkaisemaan tilahaasteita, ja tilat palveluna -vuokramallimme skaalautuu pienemmistä päiväkotiyksiköistä tällaisiin isoihin hankkeisiin paraatipaikoilla. On hienoa päästä mahdollistamaan asiakkaillemme heidän omien konseptiensa laadukas toteuttaminen, Hoivatilojen asiakkuusjohtaja Jussi Vikman kertoo.

Vaaranpihan Nonna-talon rakentaminen käynnistyy elokuun aikana, ja tilat luovutetaan Nonna Groupille marraskuussa 2023.