Peruskorjauksen yhteydessä rakennetaan uusi kerhotalo.

Keravan Killan kerrostalojen peruskorjaus jatkuu

Kiinteistö Oy Nikkarinkruunu on allekirjoittanut Keravan Killan toisen vaiheen peruskorjausta koskevan urakkasopimuksen Saneerauskolmio Oy:n kanssa. Urakkasopimus on Nikkarinkruunun 30-vuotisen toimintahistorian suurin: 18 miljoonan euron  peruskorjaushanke, joka käsittää yhteensä 4 asuinkiinteistöä, joissa on 137 asuntoa.

Keravan Kilta on 1970-luvulla rakennettu lähiö, joka sijaitsee noin 1,5 kilometrin päässä Keravan keskustasta. Alueen rakennuskanta on pääosin kerrostaloja. Alueella on 21 asunto- ja kiinteistöosakeyhtiötä, joista Kiinteistö Oy Nikkarinkruunu omistaa seitsemän. 

Nikkarinkruunun yhdessä kiinteistössä on parhaillaan käynnissä vastaavanlainen peruskorjaus. Vaihe I koskee Nahkurinkatu 28:aa, jonka odotetaan valmistuvan tämän vuoden marraskuussa. Tämän jatkoksi on vuodenvaihteessa käynnistymässä aluksi kahden kiinteistön peruskorjaus ja myöhemmin alkuvuodesta 2024 vielä kahden kiinteistön peruskorjaukset. 

– Nikkarinkruunu ja Keravan kaupunki omistajana haluavat olla aktiivisesti mukana kehittämässä Keravan Killan aluetta, Kiinteistö Oy Nikkarinkruunun toimitusjohtaja Ilkka Lahdenperä sanoo.

Peruskorjauksen yhteydessä rakennetaan uusi kerhotalo.

Killan II vaiheen projektialue on kortteli, jossa ovat Nahkurinpolku 2, 3 ja 5 sekä Kankurinpolku 9. Näissä kiinteistöissä on nyt yhteensä 137 asuntoa ja peruskorjauksen jälkeen 139 asuntoa. 

– Killan II vaihe on osa Killan alueen kehittämishanketta, ja toiveena on koko Killan alueen kokonaisvaltainen kehittäminen. Nikkarinkruunun hankkeet vaikuttavat koko alueeseen positiivisesti ja tuovat arvonnousua myös muihin kiinteistöihin, Lahdenperä toteaa. 

Lahdenperän mukaan peruskorjauksen tarve on akuutti, sillä Killan kerrostalojen asunnot ovat huonokuntoisia ja vanhoja, joka vaikeuttaa ja on merkittävästi jo hidastanut asuntojen vuokrausta. 

Peruskorjaus käsittää neljän kiinteistön täydellisen peruskorjauksen lähes uudenveroisiksi. Lisäksi kiinteistöille rakennetaan myös yhteinen uusi kerhorakennus, jota voidaan käyttää asukkaiden juhlatilana ja jota on mahdollista vuokrata myös alueen muille asukkaille.