Olli Sirkka

Olli Sirkasta Helenin toimitusjohtaja

Helenin toimitusjohtaja vaihtuu tammikuussa 2023, kun Helenin nykyinen toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström siirtyy uusiin tehtäviin yhtiön ulkopuolelle. Yhtiön hallitus on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajaksi Olli Sirkan, joka aloittaa tehtävässään 16.1.2023.

Olli Sirkka

Olli Sirkka on aikaisemmin työskennellyt johtajana DNA Oyj:n yritysliiketoiminnassa. Ennen DNA:han siirtymistä hän teki pitkän uran informaatio- ja viestintäteknologioiden ja -palvelujen toimittaja Ericssonin palveluksessa toimien muun muassa Suomen Ericssonin toimitusjohtajana ja Baltian myyntijohtajana.

– Olen jo jonkin aikaa seurannut kiinnostuneena Helenin kehitysmatkaa, ja on erittäin suuri luottamuksenosoitus saada astua toimialan suunnannäyttäjän ruoriin näin poikkeuksellisena aikana. Energian saatavuuden kriittisyys on tullut meille kaikille selväksi muuttuneessa maailmantilanteessa. Tarvitsemme uudenlaisia valintoja, toimintamalleja ja digitalisaatiota enemmän kuin koskaan. Olen erityisen kiinnostunut sekä kuluttajia että yrityksiä palvelevan energiajärjestelmän kysyntäjouston kehittämisestä. Uskon sen merkityksen olevan aivan ratkaiseva tulevaisuudessa. Lähden innolla edistämään Helenin kunnianhimoisia tavoitteita, joissa asiakas on aina keskiössä, sanoo Olli Sirkka

Juha-Pekka Weckström on toiminut Helenin toimitusjohtajana lähes kolme vuotta. 

– Miettiessäni aikaani Helenissä koen eniten ylpeyttä vihreän siirtymän merkittävästä edistymisestä. Helenin keskeisestä tavoitteesta eli hajautetusta energiantuotannosta on pystytty pitämään kiinni nykyisessäkin maailmantilanteessa, ja hiilineutraalisuustavoitteeseemme olemme pääsemässä etuajassa. HeIen on lunastanut odotuksia suunnannäyttäjänä. Investointimme eri puolille Suomea ja asiakaskuntamme sähkönmyynnissä todistavat, että Helen on aidosti valtakunnallinen yhtiö. Olen ylpeä kaikesta saavuttamastamme ja tyytyväisenä luovutan kapulan seuraavalle, joka saa johdettavakseen hienon yhtiön maailmanluokan osaajilla, toteaa Juha-Pekka Weckström.