Asko Takala

Arkkitehti Asko Takala SAFA:n puheenjohtajaksi

Suomen Arkkitehtiliiton (SAFA) liittovaltuusto on vahvistanut kokouksessaan arkkitehti Asko Takalan liiton uudeksi puheenjohtajaksi. Asko Takala tunnetaan asuntoarkkitehtuurin ja arkkitehtialan toimintaedellytysten pitkäjänteisenä kehittäjänä. 

Asko Takala

– Opiskeluajoista lähtien olen pyrkinyt ymmärtämään, mistä arkkitehtuuri kasvaa, miten arvomme näkyvät ja rakentuvat meitä ympäröiväksi todellisuudeksi. Yksinkertaisia ja helppoja totuuksia ei ole. Maailma on osoittautumassa monin tavoin toisenlaiseksi kuin kuvittelimme, Asko Takala sanoo.

Takalan mukaan aktiivinen yhteistyö muiden arkkitehtuurin ja rakennusalan järjestöjen kanssa on edellytys vaikuttavalle SAFA:lle. 

Asko Takalalla on yhdessä arkkitehti Kirsti Sivénin kanssa arkkitehtitoimisto Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit. Toimiston töitä ovat muun muassa entisen tupakkatehtaan tontille Helsingin Pohjoisrantaan suunnitellut asuinrakennukset, Karviaistien koulu Malmilla Helsingissä, Takalan Europan-kilpailuvoittoon perustuva Lilla Åleryd -asuinalue Linköpingissä Ruotsissa, Atrain-kortteli Helsingin Kalasatamassa ja korona-aikana valmistunut THL:n Tilkanmäen kampuksen K-rakennus Helsingissä. 

Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit on saavuttanut menestystä yli viidessäkymmenessä suomalaisessa ja ulkomaisessa arkkitehtuuri- tai suunnittelukilpailussa. Asko Takala on toiminut myös arkkitehtuurikilpailujen tuomarina.

Takala on toiminut Arkkitehtitoimistojen liiton puheenjohtajana vuosina 2010–2013, Rakennus-, LVI- ja kiinteistöalan henkilöpätevyydet FISE Oy:n hallituksen jäsenenä 2008–2015 ja Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon hallituksen puheenjohtajana 2014–2020.

SAFA:n uutena varapuheenjohtajana aloittaa arkkitehti Elizaveta Parkkonen, joka työskentelee suunnittelu- ja konsulttitoimisto AFRY:ssa projektipäällikkönä. Toisena varapuheenjohtajana aloittaa arkkitehti Raine Vihelmaa, joka toimii Lahden ammattikorkeakoulussa lehtorina. 

Uusina hallituksen jäseninä aloittavat arkkitehdit Jenni Hölttä ja Ulla Vahtera. Hallituksen jäseninä edelliseltä kaudelta jatkavat Janne PihlajaniemiJuha Päätalo, Mari VirtanenMona SchalinRosemarie SchnitzlerSami Vikström ja Verna Hahtola.