Kuva: Lämpöässä

Oilon Group on ostanut Suomen Lämpöpumpputekniikan osake-enemmistön

Suomen Lämpöpumpputekniikan (SLP) ja Oilon Groupin kiinteistölämpöpumppujen liiketoiminnat yhdistetään. Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy:stä tulee Oilon Group Oy:n konserniyritys.

Kuva: Lämpöässä

Kaupan myötä Suomen Lämpöpumpputekniikan Lämpöässä-tuotanto ja Oilonin maalämpötuotteiden tuotanto keskitetään Lapualle. Nykyiset Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy:n omistajat jatkavat yhtiössä vähemmistöomistajina. Tehdyllä kaupalla ei yritysten mukaan ole nyt merkittävää vaikutusta Oilonin tai Suomen Lämpöpumpputekniikan henkilöstön määrään. Pitkällä tähtäimellä Oilon uskoo kaupan tuovan lisää työpaikkoja Lapualle ja muihin Oilonin yksiköihin.

”Oilon panostaa voimakkaasti kestävän kehityksen mukaiseen energiateknologiaan muun muassa lämpöpumpputekniikalla. Oilonilla on vahva tuotevalikoima lämpöpumppuja omakotitaloista suuritehoisiin teollisuussovelluksiin sekä laajat kotimaiset ja kansainväliset myynti- ja huoltoverkostot. SLP:n osaaminen, Lämpöässä tuotteet ja jälleenmyyjäverkosto vahvistavat entisestään näitä. Oilonilla on suurten lämpöpumppujen tuotantoyksikkö Kokkolassa, ja Lapua nähdään erinomaisena sijaintina kiinteistölämpöpumpputuotannolle, toteaa Oilonin toimitusjohtaja Tero Tulokas.

Tehty liiketoimi antaa SLP:lle pitkäjänteisen kasvollisen suomalaisen omistajan ja vakaan taloudellisen perustan. Oilonin ja SLP:n tuotteistot täydentävät hyvin toisiaan ja antavat erinomaisen pohjan liiketoiminnan kasvattamiseen”, Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy:n entinen pääomistaja Jorma Saksi sanoo.

Oilon on vuonna 1961 perustettu suomalainen energia- ja ympäristöteknologian perheyritys, joka tarjoaa energiantuotantoratkaisuja teollisuuden ja kotitalouksien tarpeisiin. Oilon työllistää yli 350 henkilöä Suomessa, Kiinassa, Venäjällä, Yhdysvalloissa ja Brasiliassa. Oilonin pääkonttori sijaitsee Lahdessa.