Mahtikortteli rakentuu Matinkylän korkeimmalle kohdalle aivan metroaseman ja kauppakeskus Ison Omenan läheisyyteen.

Matinkylän vanhan ostoskeskuksen paikalle asuinkerrostaloja

Pohjola Rakennus Oy Suomi toteuttaa Espoossa Matinkylän vanhan ostoskeskuksen paikalle uuden Mahtikortteli-asuinkorttelin.

Matinkylän uudeksi maamerkiksi nousee 16-kerroksinen asuinkerrostalo, Asunto Oy Espoon Mahtinokka, johon tulee 124 asuntoa kooltaan 30–116 neliöisiä. Sen lisäksi kortteliin tulee kuusi- ja seitsenkerroksiset lamellitalot, joissa on yhteensä 93 asuntoa. Toisessa rakennuksessa on myös kaksi liiketilaa, joista toiseen on suunnitteilla päivittäistavarakauppa.

Mahtikortteli rakentuu Matinkylän korkeimmalle kohdalle aivan metroaseman ja kauppakeskus Ison Omenan läheisyyteen.

Rakennukset toteutetaan pihakannen päälle, jonka alle tulee pysäköintitilaa kahteen kerrokseen. Autohallista on suora käynti porrashuoneisiin ja asuinkerroksiin.

Mahtikorttelin monipuolinen asuntojakauma antaa hyvät vaihtoehdot uuden kodin valintaan niin perheiden kuin yksin asuvienkin erilaisiin elämänvaiheisiin.

Mahtinokka nousee Matinkylän korkeimmalle kohdalle. Huippumaisemat ovat tarjolla kaikille talon asukkaille, sillä ylimpään kerrokseen tulee taloyhtiön saunaosasto ja kerhotila. Mahtinokan ja lamellitalojen keskelle, pihakannen päälle jää suojaisa viherpiha, jonne on suunnitteilla lasten leikkialue sekä oleskelualue korttelin kaikille asukkaille.

Mahtikorttelin sijainti on erinomainen: Matinkylän metroasema ja Ison Omenan kauppakeskus sijaitsevat vain noin 400 metrin etäisyydellä. Kevyenliikenteen väylää ja tulevaa Kala-Maijan siltaa pitkin pääsee kulkemaan sujuvasti ja turvallisesti. Merenranta on kävelymatkan päässä. Suomenojan lintualtaat, Espoon rantaraitti ja Matinkylän asukaspuisto tuovat luonnon lähelle modernia kotiympäristöä.

Vanhan ostarin purkutyöt aloitetaan huhtikuun puolessa välissä ja suunnitelmien mukaan louhinta- ja maanrakennustöihin edetään kesän loppupuolella.

Mahtinokan ja toisen lamellitalon rakentaminen aloitetaan yhtä aikaa ja ne nousevat tasatahtia. Matalampana rakennuksena lamellitalo valmistuu vuoden 2020 lopussa, jolloin aloitetaan toisen lamellin rakentaminen.

Koko Mahtikortteli eli korkea Mahtinokka, kaksi matalampaa lamellitaloa ja pysäköintitilat ovat nykyisen suunnitelman mukaan valmiina vuoden 2021 lopussa.