Markkatien korttelin havainnekuva. Kuva: Avarrus Arkkitehdit

NREP sai toimitila- ja palvelukorttelin suunnitteluvarauksen Vantaan Huberilaan

Markkatien kortteli sijoittuu kaupunkikuvallisesti näkyvälle paikalle Lentoasemantien ja Tikkurilantien risteykseen, alle puoli kilometriä Aviapoliksen juna-asemalta. Hankekokonaisuus on NREP:n omistaman naapuritontin kanssa yhteensä jopa 35 000 neliömetriä.

Markkatien korttelin havainnekuva. Kuva: Avarrus Arkkitehdit

NREP:n tavoitteena on kehittää Markkatien kortteliin arkkitehtonisesti kiinnostava ja monipuolinen toimitila- ja palvelukokonaisuus, joka palvelee alueen työntekijöitä, vierailijoita ja asukkaita. Hanke on jo herättänyt laajasti kiinnostusta sekä toimistokäyttäjien että tunnettujen hotellioperaattorin keskuudessa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä tonttikilpailun voitosta. On hienoa, että pääsemme kehittämään alueen ensimmäisiä kortteleita ja sen maamerkiksi tulevaa hotellirakennusta. Olemme jo nyt merkittävä sijoittaja Aviapoliksen alueella, ja meille on tärkeää jatkaa elävän kaupunkiympäristön kehittämistä alueelle läheisessä yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa”, kertoo NREP:n johtaja Joonas Lemström.

”Olen kaupungin puolesta iloinen lopputuloksesta. Saamamme ehdotukset olivat todella kovatasoisia, mikä osaltaan kertoo Vantaan Aviapoliksen alueen vetovoimasta. Suunnitteluvarauksen saajaksi ehdotettavan NREP:n ehdotus pitää sisällään kaupungille tärkeitä ratkaisuja alueen elinvoimaan, kaupunkitilaan ja hiilineutraalisuuteen liittyen. Tältä pohjalta on erinomaista jatkaa yhteistyötä”, kertoo Vantaan kaupungin kiinteistöjohtaja Antti Kari.

Tonttikilpailun valintaperusteissa painotettiin muun muassa alueelle kehitettäviä palveluita, ympäristöystävällisyyttä sekä vaikutusta alueen kaupunkikuvaan. NREP:n hankesuunnitelmassa on panostettu laadukkaaseen arkkitehtuuriin, toimivaan palvelukokonaisuuteen ja hiilineutraaleihin ratkaisuihin. Hankkeen pääsuunnittelijana toimi Avarrus Arkkitehdit.

Rakennusten julkisivuissa tuodaan esiin alueen teollisuuteen pohjautuvaa historiaa käyttämällä tiiltä, lasia ja metallia. Kortteliin kehitetään vehreitä korttelipihoja aktiviteetti- ja oleskelupaikkoineen sekä muita monipuolisia yhteistiloja. Naapuriin rakennettavan asuinkorttelin kivijalkaliiketilat täydentävät korttelin palvelutarjontaa ja elävöittävät kaupunkikuvaa.

NREP:n tavoitteena on hakea korttelille yhteistyössä kaupungin kanssa koko hankkeen mahdollistava asemakaavamuutos ja aloittaa rakentaminen niin pian kuin mahdollista kaavan vahvistuttua.