Kuva: Bravida

Laukaan koulukeskuksen miljoonan euron sähköurakka Bravidalle

Laukaan kunta on valinnut talotekniikkayritys Bravidan sähköurakoitsijaksi Koulunmäen koulukeskuksen ensimmäisen vaiheen uudistus- ja laajennushankkeeseen. Sopimuksen arvo on 995 000 euroa.

Kuva: Bravida

Sähköurakka käsittää sähkö- ja tietoteknisten järjestelmien asennukset koulukeskuksen eri rakennuksiin sekä turvajärjestelmien asennuksen laajennusosaan ja uudisrakennukseen.

Sähkötyöt ovat käynnistyneet heinäkuussa ja urakka valmistuu arviolta syyskuun 2020 loppuun mennessä.

Bravida on aiemmin ollut mukana kahdessa Laukaan kunnan kouluhankkeessa. Kunnan rakennuttajainsinööri Jukka Vähäsöyrinki kertoo, että Bravidan kanssa toteutetut hankkeet ovat onnistuneet hyvin.

– Olemme tyytyväisiä siihen, että pääsemme jatkamaan yhteistyötä heidän kanssaan, Vähäsöyrinki sanoo.

Bravidan Keski-Suomen ja Pirkanmaan aluejohtajan Markus Hämäläisen mukaan nykyaikaisissa kouluissa on paljon erilaisia tietoliikenne-, turva- ja automaatio- ja ohjausjärjestelmiä.

– Niillä opetusympäristöstä saadaan turvallinen, toimiva ja energiatehokas. Kun opetusmateriaalit ja opiskelualustat ovat yhä useammin sähköisessä muodossa, koulun tietoliikennejärjestelmän on oltava tehokas. Esimerkiksi ylioppilaskokeiden Abitti-järjestelmän toimivuus on turvattava.

– Kasvamme ja kehitymme Keski-Suomessa sekä urakointipuolella että huolto- ja ylläpitopalveluissa, joiden kasvua tukee myös toukokuinen Jyväskylän LVI-palvelun yritysosto, Hämäläinen sanoo.

Koulunmäen koulukeskuksessa toimivat perusopetusta 7.–9. luokan oppilaille tarjoava Sydän-Laukaan koulu sekä Laukaan lukio. Uudistushankkeessa laajennetaan nykyistä koulurakennusta, tehdään muutostöitä ja rakennetaan uudisrakennus, jonne tulee opetustiloja myös Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistolle. Laajennuksen kerrosala on noin 3 500 neliömetriä, muutostyöalueen pinta-ala noin 900 neliömetriä ja erillisen hallirakennuksen kerrosala 220 neliömetriä.

Koulunmäen hanke valmistuu kokonaisuudessaan arviolta 2022, ja sen kustannusarvio on 28 miljoonaa euroa. Hanke on toinen meneillään olevista Laukaan kunnan suurista rakennushankkeista.