Arabian kauppakeskus

NREP osti kaksi kauppakeskusta 77 miljoonalla eurolla

Pohjoismainen kiinteistösijoitusyhtiö NREP on ostanut Cityconilta Arabian kauppakeskuksen Helsingissä sekä Kauppakeskus Duon Hervannassa Tampereella yhteensä noin 77 miljoonalla eurolla.

Arabian kauppakeskus

Arabian kauppakeskus ja Hervannan Duo ovat molemmat menestyviä vähittäiskauppakeskuksia, jotka tarjoavat kattavasti päivittäisiä palveluita lähiseudun asukkaille. Keskuksilla on vakiintunut rooli paikallisessa yhteisössä myös kokoontumispaikkana. Keskusten merkittävimpiä vuokralaisia ovat S-market, K-Supermarket, Lidl ja Tokmanni, minkä lisäksi keskukset tarjoavat muita peruspalveluita kuten liikunta- ja terveyspalveluita, apteekin, Alkon, kampaamoja ja ravintoloita.

”Molemmat kauppakeskukset sijaitsevat kasvavilla ja kehittyvillä alueilla, jotka tarvitsevat monipuolisia lähipalveluita. Keskuksilla on jo nyt vahvat kävijämäärät, ja tavoitteenamme on investointien ja retail-osaamisemme kautta kehittää keskuksia palvelemaan asukkaita vielä entistä paremmin ja tarjota uusia laadukkaita palveluita, joille on alueella kysyntää”, kertoo NREP:n osakas Mikko Räsänen.

NREP:n strategiana liikekiinteistöjen osalta on aktiivisesti kehittää vahvoja päivittäistavara- ja palveluvetoisia liikekeskuksia. Yhtiö on viime vuosina kehittänyt useita paikalliskeskuksia ja mm. luonut Tikkurilan Dixistä yhden Suomen parhaiten menestyvistä kauppakeskuksista. Dixi avattiin vuonna 2015 ja sillä on jo muutaman vuoden jälkeen noin 10 miljoonaa vuosittaista kävijää.

NREP näkee molemmissa ostamissaan kauppakeskuksissa kehityspotentiaalia ja Arabiassa potentiaalia myös merkittävälle lisärakentamiselle. Arabian kauppakeskus palvelee Arabianrannan, Toukolan, Kumpulan ja Hermannin asukkaita sekä Helsingin yliopiston, Stadin ammattiopiston, Arcadan ja Metropolian opiskelijoita. Alue on erittäin suosittu lapsiperheiden keskuudessa, ja lähistölle Kyläsaareen on tulossa myös uusi asuinalue. Kauppakeskuksessa vierailee vuosittainen noin 3,1 miljoonaa kävijää.

Duo on Hervannan johtava kauppakeskus, joka palvelee alueen asukkaita ja työntekijöitä sekä Tampereen teknillisen yliopiston opiskelijoita. Duossa vierailee vuosittain 4,5 miljoonaa kävijää, mikä on merkittävä määrä päivittäistavaroihin keskittyvälle keskukselle. Hervannan viereen ollaan kehittämässä myös uutta Vuoreksen asuinaluetta, mikä lisää tarvetta lähipalveluille.