Nordisk Renting ostaa Petosen pelastusaseman Kuopiosta

Kiinteistösijoittaja Nordisk Renting ostaa vastavalmistuneen Petosen pelastusaseman Kuopiosta yksityiseltä kiinteistökehittäjältä. Kaupunki jää tiloihin vuokralle 25 vuodeksi.

Pelastusasema valmistui vuodenvaihteessa ja palvelee pelastustoimen osalta erityisesti eteläisen Kuopion asukkaita. Pelastustoiminnan ja ensihoidon yksiköiden lisäksi asemalle sijoitetaan koko maakunnan kaikkia 30:tä pelastusasemaa palvelevia huolto- ja korjaustoimintoja sekä varastoja.

– Olemme tyytyväisiä pitkäaikaisesta sopimuksesta vakaan kumppanin kanssa. Tämä uusi asema ja 25 vuoden vuokrasopimus ratkaisee tilatarpeemme ja varmistaa eteläisen Kuopion asukkaiden turvallisuuden myös jatkossa, sanoo Kuopion kaupungin tilapalveluiden johtaja Hannu Väänänen.Nordisk Rentingin mukaan enemmistö sen asiakkaista valitsee sopimuksen, johon sisältyy takaisinostomahdollisuus erikseen sovittavaa korvausta vastaan. Vuokralainen voi ostaa kiinteistön takaisin itselleen ennalta sovittuun hintaan jo ennen sopimuksen päättymistä.

– Joidenkin asiakkaiden mielestä tämä on hyvä ratkaisu siksi, että vaikka pääomaa vapautuu, kyseisen kiinteistön hallinta, tuleva käyttö ja omistus ei siirry ulkopuolisiin käsiin. Jotkut asiakkaat puolestaan näkevät rahoitusratkaisussa myös mahdollisuuden arvonnousuun ja haluavat siksi sopimukseen kiinteistön takaisinostomahdollisuuden, Nordisk Rentingin toimitusjohtaja Caroline Bertlin kertoo.

Nordisk Rentingin pääomistaja oli Nordea vuoteen 2003 asti, jonka jälkeen toiminta siirtyi brittiläisen RBS-pankin omistukseen. Nykyään Nordisk Renting on osa NatWest-konsernia (ent. RBS Group).