Nokian Poutuntie 2 C havainnekuva

Nokian keskustaan tulossa useita kerrostaloja

Hartela on aloittanut Nokian keskustassa sijaitsevan Poutuntien aluerakennushankkeen ensimmäisen asuinkerrostalon rakennustyöt. Asuinrakennuksen tilaajana toimii TA-Asumisoikeus Oy.

Nokian Poutuntie 2 C havainnekuva

Nokian kaupunki järjesti vuonna 2018 Nokian keskustan Poutuntien alueelle suunnittelukilpailun, jonka voitti Hartela ja Aihio Arkkitehtien laatima suunnitelma Helminauha. Alueen asemakaava vahvistui syksyllä 2020, ja alueella sijainneet vanhat talot purettiin vuoden 2021 alussa. Kaavan mukaan uusia rakennuksia alueelle on tulossa yhteensä kuusi, joista viisi on 7-kerroksisia ja yksi 12-kerroksinen. Rakennukset ovat kiinni toisissaan lasitetuilla parvekkeilla.

Nyt käynnistynyt TA-Asumisoikeus Oy:n hanke on alueen ensimmäinen uudisrakennus. TA-Asumisoikeuden kohteeseen tulee 7 kerrosta ja 39 asuntoa. Kohde valmistuu kesällä 2022.

– Kohteeseen on tulossa monipuolisesti erikokoisia asuntoja 37,5 neliön saunattomista yksiöistä 65,5 neliön saunallisiin kolmioihin. Kohteen asukkaille on varattu 24 autopaikkaa maanpäälliseltä 2-kerroksiselta pysäköintikannelta, TA-Asumisoikeus Oy:n Pirkanmaan aluejohtaja Mika Pekkala kertoo.

Nokian Poutuntielle on tulossa TA:n hankkeen lisäksi kaksi muuta Hartelan kehittämää asuntohanketta. Toisen hankkeen on suunniteltu käynnistyvän vielä tänä vuonna.