NCC rakentaa Saimaanportin yhtenäiskoulun Mikkeliin

NCC aloittaa Mikkelissä 850 oppilaan eteläisen aluekoulun rakennustyöt. NCC toimii Saimaanportin yhtenäiskoulun KVR-urakoitsijana; urakkaan kuuluu myös suunnittelu. Kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Lukkaroinen Arkkitehdit Oy.

NCC:n mukaan suunnittelun lähtökohtana on turvallinen, terveellinen ja luonteviin toiminnallisiin osiin jaettava oppimisen rakennus. Suunnittelussa on pyritty hyödyntämään järvimaisemaa, joka tulee näkymään talon läpi ulottuvasta pääaulasta ja muista tiloista.

Koulun bruttoalaksi on vahvistunut 12 100 neliötä, ja tilavuus on noin 62 600 kuutiota. Rakennus on pääasiassa kaksikerroksinen, ja sen rakenteissa yhdistyy puu ja betoni.  

– Suunnitelmat ovat nyt valmiit, ja olemme valmiita aloittamaan varsinaiset rakennustyöt. Suunnitteluvaihe ja lupakäsittely etenivät rivakasti hyvässä yhteistyössä. Tiivistä yhteistyötä Mikkelin kaupungin ja tulevien koulun käyttäjien kanssa jatketaan koko rakennusprosessin ajan. Osa koulun tulevista oppilaista on jo nyt päässyt tutustumaan uuteen kouluun virtuaalilasien avulla, kertoo aluejohtaja Tommi Tiihonen NCC:ltä. 

Koulu valmistuu alkuvuodesta 2024. Hankkeen arvo on noin 26 miljoonaa euroa.