Avant Tecno Oy perustaa oman myyntiketjun

Suomalainen pienkuormaajavalmistaja Avant rakentaa oman koko maan kattavan Avant Center -suoramyyntiverkoston. Tähän asti kuormaajia on myyty suoraan tehtaalta ja jälleenmyyjien kautta.

Jatkossa Avant-kuormaajat ja työlaitteet myydään vain Avantin omista Avant Centereistä.

– Siirrymme uuteen malliin, koska haluamme kehittää myyntiämme ja koneitamme vastaamaan entistä paremmin eri asiakkaiden tarpeisiin. Samalla kun asiakkaiden tarpeista on tullut yhä vaihtelevampia, koneidemme ratkaisut ovat monipuolistuneet. Tarvitaan paljon asiantuntemusta ja keskittymistä, jotta myynti löytää asiakkaillemme oikeat ratkaisut. Olemme varmoja, että oma myyntiverkostomme pystyy vastaamaan näihin haasteisiin parhaiten, sanoo Avant Tecnon toimitusjohtaja Jani Käkelä.

Avantin koneita myydään niin yrityksille kuin yksityisille asiakkaille. 

Ylöjärven-tehtaalla toimivan Avant Centerin lisäksi myyntipisteitä perustetaan pääkaupunkiseudun sekä Varsinais-, Keski-, Itä-, Pohjois- ja Länsi-Suomen alueille. Ensimmäisiä myyntipisteitä rakennetaan paraikaa, ja toiminta alkaa asteittain kesän ja syksyn aikana.

Kaikissa Avant Centereissä toimii kone- ja työlaitemyynnin lisäksi Avant-huolto ja varaosamyynti. Jo olemassa oleva Avant-huoltoverkosto tulee suurilta osin jatkamaan kuten tähänkin saakka.

– Omasta myyntiverkostostamme on merkittävää etua myös asiakkaille. Kun kotimainen valmistaja ja myyjä ovat yhtä ja samaa yhtiötä, voi asiakas luottaa tulevansa kuulluksi ja huomioiduksi nyt ja tulevaisuudessa, kertoo Avant Center -verkoston johtaja Jaakko Jytilä.

Avantin liikevaihto on 180 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli yli 85 %.