NCC peruskorjaa Oulun Lyseon lukion

NCC kunnostaa noin 550 oppilaan Oulun Lyseon lukion. Koulun peruskorjaus valmistuu kesällä 2023. Yhteistoiminnallisen urakan arvo on noin 14 miljoonaa euroa.

Nykyisen koulurakennuksen vanhin osa on Carl Ludvig Engelin suunnittelema, ja se valmistui vuonna 1829. Koulua on laajennettu useaan otteeseen 1800- ja 1900-luvuilla. Nyt alkava remontti tehdään historiallisen rakennuksen arvoa kunnioittaen. Peruskorjaus tehdään yhteistoiminnallisena suunnittele ja rakenna -urakkana.  Pääurakoitsijana toimii NCC. Arkkitehtuurisuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen.

– Päivitämme pienillä tilamuutoksilla rakennuksen käytettävyyttä muun muassa esteettömyyden osalta. Myös energiatehokkuutta parannetaan ja talotekniikkaa päivitetään vastaamaan nykyajan tarpeita ja vaatimuksia. Kaikessa korjauksessa lähtökohtana on vanhan rakennuksen museoarvojen kunnioittaminen, kertoo NCC:n aluejohtaja Esa Perätalo

Peruskorjaus tehdään yhteistoiminnallisena suunnittele ja rakenna -urakkana. Töitä tehdään siis yhteistyössä ja yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

– Yhteistoiminnallisella rakentamisella yhdistetään eri osapuolten tavoitteet niin laadun, toiminnallisuuden, budjetin ja aikataulun suhteen siten, että kaikki osapuolet tuottavat lisäarvoa tälle vaativalle hankkeelle, toteaa hankepäällikkö Juha Kaisanlahti Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksesta. 

Lyseon rakennuksessa on myös muuta toimintaa. Suosittuja tiloja ovat  museoarvoltaan arvokas juhlasali ja vanhaan liikuntasalirakennukseen tuleva ruokasali, joita käytetään myös juhlien ja kokouksien järjestämiseen.

Rakennustyöt alkavat lokakuussa, ja kohteen on arvioitu valmistuvan kesällä 2023.  Lyseon lukion 550 oppilasta opiskelee remontin aikana Raksilan lukion tiloissa.