Kuva: NCC

NCC ja Tuteco Solutions tuovat uuden digitaalisen älykkyyden liikerakennuksiin

Älykäs huoneohjausjärjestelmä on suunniteltu erityisesti toimistorakennusten ja julkisten rakennusten tarpeisiin. NCC ja Tuteco ovat kehittäneet ja testanneet järjestelmää yhteistyössä. Ensimmäinen järjestelmä otetaan käyttöön keväällä 2018.

Kuva: NCC

Langaton huoneohjausjärjestelmä mahdollistaa monipuoliset toimilaite- ja anturiliitynnät ohjainlaitteisiin ja poistaa perinteisen huonesäädinyksikön tarpeen kokonaan korvaten tämän älylaitesovelluksella. Älylaiteohjauksen avulla käyttäjän käyttöliittymä voidaan räätälöidä nopeasti kiinteistön tarpeet huomioiden ja parantaa käyttäjäkokemusta.

Järjestelmän älykkyys sijaitsee pilvipalvelussa, josta käsin tilakohtaiset ohjaimet saavat tietonsa reaaliaikaiseen itseoppivaan säätöön. Hallintajärjestelmä kerää reaaliajassa telemetriatietoja kiinteistöstä ja tallentaa tiedot pilveen edelleen analysoitavaksi ja käsiteltäväksi.

Järjestelmää kehitetään käyttäjäystävällisyyden, itseoppivan automaattisen säädettävyyden sekä muuntojoustavuuden parantamiseksi. Uuden sukupolven edistyksellinen langaton teknologia yhdessä tietoturvallisen ja avoimen pilvipalveluohjauksen kanssa tekevät järjestelmästä erityisen soveliaan sekä uusiin että vanhoihin kiinteistökohteisiin ja monitoimijaympäristöihin. Järjestelmä on yhteensopiva eri laitetoimittajien ratkaisujen kanssa.

– NCC:n arvot sekä näkemys tulevaisuuden digitaalistuvasta kiinteistöstä ovat yhteneväiset Tutecon näkemysten kanssa, joten kehitystyön panostusten yhdistäminen oli luontevaa, kertoo NCC:n yksikön johtaja Frej Weurlander .

– Tämän kaltainen kehitysyhteistyö tulee viemään rakentamisen seuraavalle digitalisaation tasolle ja mahdollistamaan erilaisten kiinteistön- ja taloteknisten palvelujen integroimisen monipuolisiksi palvelukokonaisuudeksi loppukäyttäjille, kertoo Tutecon johtaja Jussi Vartiainen .

Tuteco Solutions on älykkään talotekniikan ja kiinteistöjen huoneohjauksen seuraavalle tasolle tuova teknologiayhtiö, jonka visioissa on yksinkertaistaa, tehostaa ja modernisoida kiinteistön talotekniikan ohjaus ja nostaa käyttäjäystävällisyys digitalisoinnin avulla korkealle.


NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2016 oli 5,5 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 17.000. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.