Naava vahvistuu Koneen ja Frameryn entisillä johtajilla

Naavan hallituksen puheenjohtajana toimii seuraavalla kaudella pitkän uran Koneella erityisesti Aasiassa ja Tyynenmeren alueella sekä Lähi-idässä tehnyt Arttu Salmenhaara. Lisäksi Naavan kasvua vahvistaa hallituksessa USA:ssa näyttävän kasvun tehneen Frameryn entinen toimitusjohtaja Ossi Paija. Hallituksessa jatkavat edelliseltä kaudelta Butterfly Venturesin Juho Risku, lakiasiaintoimisto Fondian perustajajäsen Johan Hammaren, amerikkalaisen Delos-rakennuskehitysyhtiön Peter Scialla sekä Naavan toinen perustaja ja teknologiajohtaja Niko Järvinen.

Naava oli tuttu Arttu Salmenhaaralle jo entuudestaan, sillä hän on ollut yrityksen enkelisijoittaja: “Naavan hallituksen ja johtoryhmän kanssa lähdemme rakentamaan Naavan seuraavaa kehitysvaihetta balansoidulle kasvulle. Tässä tiimityössä meille on suureksi avuksi Koneen oppini 20 vuoden ajalta samankaltaisesta bisnesmallista kuin mitä Naavalla on: myydään tuotetta ja siihen huoltoa rakennetussa ympäristössä. Lisäksi olen läheltä nähnyt, mitä urbanisaation aiheuttama epäterveellinen ilma ja luonnosta erkaantuminen tekevät ihmiselle. Naavan funktionaaliselle ja visuaaliselle tuotteelle on suuri tarve. Ihmiset viettävät niin paljon aikaa sisällä, että sisätilojen tulisi olla mahdollisimman luonnonmukaisia ja ihmisten terveyttä edistäviä”.

Hallitusmuutosten lisäksi Naavan USA:n myyntijohtajaksi ja Naavan johtoryhmän jäseneksi on nimitetty Kati Suomi, entinen Frameryn USA:n myyntijohtaja. Kati tuntee myös Martela-vuosiltaan toimistohuonekalualan läpikotaisin. Hänen kokemuksensa ja jo olemassa olevat verkostonsa USA:ssa auttavat Naavaa leviämään amerikkalaisiin toimistoihin:

“Vaikutuin Naavojen näkemisestä New Yorkin vilinän keskellä ja huomasin, miten paljon kaipaan suurkaupungeissa reissatessani raikasta ilmaa ja luontoa. Halusin päästä kertomaan suomalaista tarinaa luonnon vaikutuksesta ihmisten hyvinvointiin. Naava on uniikki suomalainen innovaatio, jossa yhdistyvät niin design, teknologia kuin luonto. Ympäristöön liittyvät teknologiainnovaatiot ovat tulevaisuutta.”

“Tarvitsimme osaajia, joiden kokemuksen avulla Naava juurtuu normaaliksi ja tarpeelliseksi kalusteeksi toimistoihin – ja jatkossa koteihin. Arttu Salmenhaaralla ja Kati Suomella on kansainvälisestä kasvusta kokemusta. Lisäksi Ossi Paijan toimitusjohtajuuden aikana Framery kasvoi samantapaisella alalla kuin millä Naava on puolen miljoonan myynnistä 40 miljoonaan 4 vuodessa, Naavan toimitusjohtaja ja perustaja Aki Soudunsaari sanoo.