Marko Härkönen

Marko Härkönen Senaatti-kiinteistöjen kiinteistökehityksen ja -myynnin johtajaksi

Senaatti-kiinteistöjen uudeksi kiinteistökehityksen ja -myynnin johtajaksi on 1.11.2021 alkaen nimitetty arkkitehti, eMBA, KJs Marko Härkönen. Marko Härkönen toimii myös Senaatin Asema-alueet Oy:n toimitusjohtajana.

Marko Härkönen

Marko Härkönen siirtyy tehtävään kiinteistökehitys ja -myyntiyksikön kiinteistökehitysryhmän päällikön tehtävistä. Ennen Senaattiin siirtymistä Marko on toiminut Tuusulan kunnan toimialajohtajana sekä Helsingin kaupungilla aluerakentamisen koordinointi- ja projektinjohto- sekä kaavoitustehtävissä. Lisäksi hän on toiminut myös yksityisellä sektorilla kiinteistökehitysyhtiöissä ja arkkitehtitoimistoissa.

Senaatin kiinteistökehityksen ja -myynnin yksikkö kehittää ja myy valtion kiinteistöstrategian mukaisesti valtion käytöstä poistunutta kiinteistövarallisuutta, jotta kiinteistöihin sitoutuneet varat voidaan vapauttaa yhteiskunnan muuhun käyttöön. Myytävien kiinteistöjen joukosta löytyy niin arvorakennuksia, kiinteistökehityskohteita kuin pienempiäkin kiinteistöjä. Senaatti-kiinteistöt tekee vuosittain noin 80–100 kiinteistökauppaa, joiden arvo on yhteensä noin 100 miljoonaa euroa.