Lumonilta parvekelasitukset Saksan korkeimpaan puukerrostaloon

Roots-nimisen kohteen tilaaja ja rakennuttaja on Garbe Immobilien-Projekte GmbH.

Talossa on 18 kerrosta, 181 asuinhuoneistoa sekä 1700 neliötä toimistotilaa ja 2000 neliötä liiketilaa. Kohteen on määrä valmistua vuoden 2023 alussa.

– On ollut ilo huomata, että vallitsevasta maailmantilanteesta huolimatta olemme saaneet lisää onnistumisia kansainväliseltä puolelta, CEE-maiden liiketoimintajohtaja Antti Vänskä sanoo.

– Parvekelasitukset tuovat tutkitusti energiansäästöä ja lisäävät parvekkeiden elinkaarta merkittävästi. Sen vuoksi on hienoa, että Lumon-tuotteet on valittu julkisivuratkaisuksi ekologisesti tehokkaaseen puukerrostaloon, Vänskä toteaa.

– Tutkimusten mukaan parvekelasien tuoma energiansäästö vaihtelee Saksassa 5,6–12 %:n välillä ja keskimäärin noin 8,2 %”, Lumon Oy:n henkilöstöjohtaja ja tekniikan tohtori Kimmo Hilliaho kertoo.

– Parvekelasitus on ympäristöystävällinen teko. Lasi ja alumiini ovat molemmat kierrätettäviä raaka-aineita. Kun otetaan huomioon tuotteen valmistus, kuljetus ja asennus sekä toisaalta energiatehokkuus ja rakenteita suojaava vaikutus, voidaan lasituksen laskea kuittaavan hiilipäästönsä keskimäärin vähän yli kolmessa vuodessa, Hilliaho sanoo.