NyCon rakentaa parhaillaan Asunto Oy Pikiruukin Luotsia Kokkolaan. Kuva: nycon.fi/Arkkitehtuuritoimisto Juha Paldanius

Lujatalo osti kokkolalaisen NyCon Oy Ab:n

Lujatalo Oy on ostanut NyCon Oy Ab:n koko osakekannan. Kaupassa kokkolalaisen rakennusliike NyCon Oy Ab:n omistus siirtyy kokonaisuudessaan Lujatalolle. 

NyCon rakentaa parhaillaan Asunto Oy Pikiruukin Luotsia Kokkolaan. Kuva: nycon.fi/Arkkitehtuuritoimisto Juha Paldanius

NyCon Oy Ab:n liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa, ja se operoi pääosin Keski-Pohjanmaan alueella. Yhtiön palveluksessa on noin 40 henkilöä, joista suurin osa on yhtiön omia työntekijöitä.

NyConin liiketoiminta tulee Lujatalon mukaan olemaan tulevaisuudessa sen keskeinen osa Pohjanmaan alueyksikköä.

– NyCon Oy Ab:lla on hyvä asema Kokkolan alueella talonrakentamisen sektorilla. Yritys on hyvin johdettu ja henkilökunta osaavaa. Koko Keski-Pohjanmaa on aktiivinen alue, jossa on vahvoja teollisuuden klustereita jo nyt sekä tulevaisuuden kasvavia toimialoja. Uskon että tämän yrityskaupan myötä pystymme olemaan läsnä tulevissa akkuteollisuuden sekä mm. kaivosteollisuuden projekteissa ja niiden osissa valmiina palvelemaan entistä laajempaa asiakaskuntaa. Toivotan nykyiset kaikki Nyconlaiset tervetulleiksi Lujaan joukkoon ja vahvistamaan entisestään liiketoimintaamme, sanoo Lujatalo Oy:n toimitusjohtaja Harri Savolainen.

– Yrityskaupan myötä meillä on huomattavasti paremmat lähtökohdat olla mukana tarjoamassa sekä toteuttamassa myös isompia rakennusprojekteja NyConin osaavalla henkilöstöllä. Tämä tulee myös luomaan kasvumahdollisuuksia sekä uusia työpaikkoja. Olen myös erittäin kiitollinen siitä, että Lujatalo, valtakunnallisena toimijana, uskoo Keski-Pohjanmaan talousalueen potentiaalin nyt sekä tulevaisuudessa, ja tätä kautta saimme onnistuneen yrityskaupan aikaiseksi, kertoo NyCon Oy Ab:n toimitusjohtaja Håkan Nyman, joka jatkaa Nycon Oy Ab:n toimitusjohtajana ja jatkossa Lujatalo Oy:n Pohjanmaan aluepäällikön roolissa.