Pohjois_suomen Sähkö Oy
Kuva: pssahko.fi. Valaisinmyynti on osa sataa vuottaan juhlivan Pohjois-Suomen Sähkön liiketoimintaa.

Pohjois-Suomen Sähkö Oy täyttää 100 vuotta

Seinäjokinen perheyritys Pohjois-Suomen Sähkö Oy täyttää elokuussa 100 vuotta. Se on yksi alan vanhimmista yrityksistä Suomessa. Yritys tarjoaa sähköasennuksia ja -urakointia, myy sähkötarvikkeita ja valaisimia sekä huoltaa laitos- ja kodinkoneita.

Pohjois_suomen Sähkö Oy
Kuva: pssahko.fi. Valaisinmyynti on osa sataa vuottaan juhlivan Pohjois-Suomen Sähkön liiketoimintaa.

Pohjois-Suomen Sähkön toimialueena on pääasiassa Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat, ja se työllistää yli 30 henkilöä.

– Pohjois-Suomen Sähkön historia on samalla myös osa maamme sähköistyksen historiaa, sillä pian ensimmäisen maailmansodan jälkeen perustettu yritys pääsi mukaan keskelle voimakasta sähköistyksen kehitystä. Seinäjoen kasvu oli alkamassa, ja tämä yhdistettynä ympäröivän maakunnan voimakkaaseen sähköistyksen tarpeeseen antoi pohjan yrityksen kasvulle ja menestykselle, sanoo toimitusjohtaja Juha Lounatvuori.

Yrityksen historian alkuvuosina asiakkaisiin kuuluivat sahat, meijerit ja muut tuotantolaitokset, jotka hankkivat itselleen omia pieniä voimalaitoksia, koska valtakunnallista sähköverkkoa ei vielä ollut olemassa.

– 100 vuotta on merkittävä ikä yritykselle, erityisesti sähköliikkeelle. Useimmat alan yritykset eivät saavuta tätä merkkipaalua vaan lopettavat toiminnan jo paljon aikaisemmin. Yrityksen pitkään ikään ei ole olemassa mitään patenttiratkaisua. Se vaatii pitkäjänteistä sitoutumista ja kehittämistä niin omistajilta kuin henkilökunnaltakin. Myös luotettavat kumppanit, jotka tuovat markkinoille uusia tuotteita ja ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin, ovat strategisesti tärkeitä valintoja, Lounatvuori toteaa.

Sataa toimintavuotta juhlistetaan asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa Pohjois-Suomen Sähkön perinteisillä Valo- ja Lämpöpäivillä 16. – 18.syyskuuta.