Lujabetoni toimittaa Ahveniston sairaalan valmisbetonit

Lujabetoni on valittu valmisbetonitoimittajaksi Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin uuteen sairaalaan. Valmisbetonia tarvitaan yli 30 000 kuutiometriä; toimitukset alkavat tänä syksynä ja jatkuvat vuoden 2022 loppuun. 

Hämeenlinnaan rakennetaan uusi sairaala korvaamaan nykyinen, yli 40 vuotta palvellut Kanta-Hämeen keskussairaala. Uusi Ahveniston sairaala palvelee valmistuttuaan Kanta-Hämeen maakunnan terveydenhuollon tarpeita. Hanke rakennetaan allianssimallilla, ja sen päätoteuttajana toimii Skanska Talonrakennus Oy.

Lujabetonin valmisbetonit toimitetaan lyhyen kuljetusmatkan päästä Hämeenlinnan Kantolan-tehtaalta.

– Meille Kantolan-tehtaalle tämä on hyvin merkittävä valmisbetonitoimitus, ja on hienoa olla mukana vaikuttamassa alueen uuden ja nykyaikaisen sairaalarakentamisen hankkeessa, Lujabetonin valmistuspäällikkö Joonas Salmela sanoo.

– Valmisbetonin kokonaisuus on hyvin merkittävä osa uuden sairaalan toimitusketjua. Tehty kauppa on iso, ja betonin luotettava ja laadukas toimitus on hyvin oleellinen osa uuden sairaalan häiriötöntä rakennustoimintaa, työturvallisuudessa sekä sairaalaliikenteen huomioon ottamisessa. Tähän tarpeeseen Lujabetoni pystyy hyvin vastaamaan, olemme iloisia saadessamme tehdä töitä yhdessä tämän merkittävän paikallisen toimijan kanssa, kertoo Skanska Talonrakennus Oy:n työpäällikkö Panu Pohjola.