Havainnekuva: lempaala.fi

Lempäälän uimahalli-kylpylä on valmis kesällä 2024

Lempäälän kunnan ja Kiinteistö Oy Ideaparkin omistama Kiinteistö Oy Lempäälän Uimahalli on valinnut SRV:n toteuttamaan Lempäälän uimahalli-kylpylän kauppakeskus Ideaparkin alle. Hanke toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana, ja SRV:n osuus hankkeesta on noin 13 miljoonaa euroa.

Havainnekuva: lempaala.fi

Hankkeessa kauppakeskus Ideaparkin alla sijaitsevaan luolastoon Lempäälän Marjamäkeen rakennetaan uimahalli-kylpylä, jonka laajuus on noin 5800 bruttoneliömetriä. Rakennustyöt aloitetaan maaliskuussa 2023, ja niiden on määrä valmistua heinäkuussa 2024. Vuosittaiseksi kävijämääräksi arvellaan 200 000–250 000 henkilöä.

– Rakentajan näkökulmasta kyseessä on ainutlaatuinen hanke. Maan alle rakentaminen tuo hankkeeseen omat haasteensa esimerkiksi olosuhteiden ja turvallisuuden näkökulmasta, SRV:n Alueyksiköiden johtaja Henri Sulankivi sanoo.

Uimahalli-kylpylän sisäänkäynti on kauppakeskuksen pohjoispäässä. Pääallas on 25 metriä pitkä, ja siinä on 6 rataa. Lisäksi halliin rakennetaan monitoimi- ja kahluuallas sekä vesijuoksu-, uimaopetus-, pore-, hieronta- ja kylmäaltaat sekä saunat. Tiloihin tulee myös vesiliukumäki. Lipunmyynnin yhteyteen valmistuu kahvila ja aulatilat.

Valmistuttuaan uimahalli liitetään Lempäälän kuntakonserniin kuuluvan Lempäälän Energia Oy:n Lemene-energiajärjestelmään kaukolämmön osalta. Lemenessä energia tuotetaan aurinkopaneeleilla, kaasumoottoreilla ja polttokennoilla.

– Kuntalaiset ovat toivoneet Lempäälään uimahallia jo vuosikymmeniä, ja nyt meillä on ilo viimein päästä rakennusvaiheeseen uimahalliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jocka Träskbäck toteaa.