Sääksjärven koulukeskus Lempäälässä saa lisää tilaa reilut 5 000 neliömetriä. Kuva:  Bo Business 

Lempäälän Sääksjärven alakoulu laajenee

Peab toteuttaa Lempäälän kunnalle KVR-urakkana Sääksjärven koulukeskuksen alakoulun laajennuksen, johon tulee tilat esiopetuksen ja alakoulun vuosiluokkien 1–5 oppilaille. Urakkasumma on noin 15 miljoonaa euroa.   

Sääksjärven koulukeskus Lempäälässä saa lisää tilaa reilut 5 000 neliömetriä. Kuva:  Bo Business 

Sääksjärven koulukeskuksen laajennukseen tehdään opetustilojen lisäksi liikuntatiloja noin 360 neliömetriä. Hankkeen kokonaispinta-ala on reilut 5 000 neliömetriä. 

– Laajennuksella saamme alakoululle käyttötarkoituksen mukaiset, terveelliset ja turvalliset sekä nykyaikaiset muuntojouston mahdollistavat tilat. Sääksjärven keskustan kehittäminen on parhaillaan käynnissä, mihin myös koulukeskuksen laajennus vastaa, Lempäälän kunnan rakennuttajapäällikkö Ulla Palo-oja toteaa. 

Koulukeskuksen laajennuksen suunnittelu on käynnissä. Rakentaminen aloitetaan loppuvuodesta 2023 ja kohde valmistuu kesällä 2025. 

– Viime vuosina olemme päässeet rakentamaan useita KVR-kouluhankkeita Pirkanmaalle. Tämä voitettu hanke on kooltaan ja kestoltaan tärkeä yksiköllemme, Peabin Tampereen yksikön johtaja Kalle Kulmala kertoo. 

Kohde rakennetaan RTS-ympäristöluokituksen mukaisesti, tavoitteena on neljä tähteä.