Lempäälään rakennetaan uimahalli

Lempäälän kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti keskiviikkona 24.11.2021 uimahallin rakentamishankkeen käynnistämisestä. Uimahalli rakennetaan Ideaparkin maanalaiseen luolastoon. Rakennustyöt alkavat vuonna 2022 ja uimahallin olisi tarkoitus olla valmiina vuodenvaihteessa 2023–2024.

Uimahallihankkeen kustannusarvio on noin 17,8 miljoonaa euroa, ja siihen haetaan avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

– Usean vuoden työ tuli nyt päätökseen. Tätä on suunniteltu vuosia, ja tavoite on nyt saavutettu. Vihdoinkin saamme kuntalaisten kauan toivoman uimahallin Ideaparkin luolastoon, kertoo kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Kunnanhallitus äänesti rakentamisen puolesta jo 15.11. olevassa kokouksessa, ja nyt valtuuston hyväksynnän jälkeen hanketta päästään edistämään.

– Seuraavaksi järjestetään kilpailutuksia rakennushankkeeseen tarvittavista konsulteista ja urakoitsijoista sekä edistetään jo hahmoteltua toteutussuunnitelmaa, kertoo Rämö. Uimahalli on Lempäälän kunnan ja kauppakeskusyritys Ideaparkin yhteishanke. Hanketta edistää Kiinteistö Oy Lempäälän Uimahalli, josta Lempäälän kunnan omistusosuus on 55 % ja Ideaparkin omistusosuus 45 %. Suunnitelmissa on noin 700 neliömetriä altaita kuntouintiin, vesijuoksuun, uimaopetukseen sekä hieronta- ja porealtaat sekä saunat. Uimahalliin pääsee kauppakeskuksen sisältä ja sen piha-alueelta. Lempäälän uimahallin palveluntuottaja toimii Kuohun Uimavalvonta Oy, joka vastaa uimapalvelutoiminnasta eli uimavalvonnasta ja -opetuksesta sekä lipunmyynti- ja kahvilatoiminnasta. Kiinteistöyhtiö kilpailutti palvelutuottajan julkisena hankintana keväällä 2021.