Kuvassa: 10 Areena näkymä/Lehto Group

Lehto Group mukana HIPPOS2020-neuvotteluissa

Kuvassa: 10 Areena näkymä/Lehto Group

Hankkeen lopullinen rakentamispäätös on tarkoitus tehdä keväällä 2018.

Hippos2020-hankkeen tavoitteena on toteuttaa Jyväskylän Hippoksen alueelle Pohjoismaiden suurin liikunta- ja hyvinvointipalveluiden osaamiskeskus. Keskus käsittää muun muassa monitoimiareenan, jalkapallohallin, voimistelutalon, liikunnan tietotalon, asuntoja, liikekeskuksen ja hotellin.

Uutta tilaa on tarkoitus rakentaa yhteensä yli 100 000 neliötä ja lisäksi pysäköinti- ja huoltotiloja. Hankkeen rahoittamisesta yksityisten sijoittajien osuuden arvioidaan olevan noin 90 %. Rakentaminen on suunniteltu ajoittuvan kesän 2018­-2023 väliselle ajalle.

Lehto ja Fennia ovat sopineet, että Lehto vastaisi kohteen suunnittelusta ja rakentamisesta kokonaisvastuu-urakkana (KVR) ja Fennia vastaisi hallinnosta sekä rahoituksen järjestämisestä.

”Olemme erittäin innoissamme Hippos2020 -hankkeesta. Nyt alkaa kevääseen 2018 ulottuva lisäsuunnitteluaika, jolloin hankkeelle laaditaan tarkemmat suunnitelmat ja kustannusarviot sekä päätetään urakan toteutuslaajuudesta. Tavoitteenamme on löytää ratkaisu, joka täyttää hankkeelle asetetut arkkitehtoniset, toiminnalliset, laadulliset ja taloudelliset tavoitteet”, kertoo Lehto Groupin liiketoimintajohtaja Asko Myllymäki.

”Valintaan vaikutti Lehto Groupin ja Varainhoito Fennia -konsortion esittämä hankkeen parempi kannattavuus ja toteutuskelpoisuus”, kertoo Hippos2020-hankkeen projektipäällikkö Kari Halinen.

”Jyväskylä kaupunki ja Hippos2020 ovat hakeneet Suomessa 2022 pidettävien jääkiekon MM-kisojen toiseksi kisapaikkakunnaksi Jyväskylää. Hippoksen uudet tilat mahdollistaisivat myös yleisurheilun EM-sisähallikilpailujen hakemisen”, kertoo Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

 

Lehto on Suomen nopeimmin kehittyvä rakennus- ja kiinteistöalan konserni. Toimimme neljällä palvelualueella: Asunnot, Toimitilat, Hyvinvointitilat ja Korjausrakentaminen. Olemme rakennusalan innovatiivinen uudistaja ja edelläkävijä. Talousohjattu toimintamallimme tehostaa rakentamisen tuottavuutta, varmistaa rakentamisen laadun sekä tuottaa asiakkaille merkittäviä aika- ja kustannushyötyjä. Työllistämme yhteensä yli 1100 henkilöä ja vuoden 2016 liikevaihtomme oli 362 miljoonaa euroa.