Kuva: Suurpellon sähköasema havainnekuva/ Caruna

Caruna rakentaa sähköaseman Espoon Suurpeltoon

Kuva: Suurpellon sähköasema havainnekuva/ Caruna

Sähkönkulutus alueella kasvaa, ja uusi sähköasema parantaa arviolta 20 000 Carunan asiakkaan sähkönsaannin luotettavuutta.

Uuden sähköaseman rakentaminen alkaa keväällä 2018 Henttaankaarelle kehä II:n kupeeseen. Asema valmistuu ja otetaan käyttöön syksyllä 2019. Caruna investoi lähes 8 miljoonaa euroa hankkeeseen.

”Sähköasema on olennainen osa rakentuvaa Suurpellon kaupunginosaa ja tukee sen asukkaiden ja yritysten palveluita. Uusi asema parantaa arviolta noin 20 000 Carunan asiakkaan sähkönsaannin luotettavuutta Suurpellossa ja lähialueilla. Sähköasema mahdollistaa osaltaan myös Länsimetron tarvitseman sähkönsyötön vapauttamalla Länsimetron läheisille sähköasemille kapasiteettia”, Carunan alueverkkopäällikkö Miia Wallén kertoo.

Sähköaseman sijoittuminen kaupunkiympäristöön on huomioitu aseman suunnittelussa: sähköasema rakennetaan ympäristöön sopivaksi ja sisäpiha aidataan, jotta ulkopuoliset eivät pääse alueelle ja alueella liikkuvien turvallisuus voidaan varmistaa. Sähköaseman rakennustöistä vastaa Siemens Oy.

Carunalla on Espoossa yhteensä 14 sähköasemaa. Edellinen uusi sähköasema valmistui Keilaniemeen joulukuussa 2015.

 

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 669 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa, Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaa ja Satakunnassa, Varsinais-Suomessa, Hämeessä, Uudellamaalla sekä Joensuussa. Carunassa työskentelee noin 280 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 2 000 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 200 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja OMERS Infrastructure (40 %).