Kuva: ensto.com

Legrand ostaa Ensto Building Systemsin

Sähköistysratkaisuja toimittava  Ensto on tehnyt strategisen päätöksen keskittyä sähkönjakeluliiketoimintaan ja myy sähköistys- ja valaistusratkaisuja tarjoavan 120 miljoonan euron liikevaihtoa tekevän Ensto Building Systems -liiketoimintansa (EBS) Legrandille. Kauppahintaa ei kerrota.

Kuva: ensto.com

–Yrityskauppa tukee Enston kasvustrategian seuraavaa vaihetta ja antaa meille mahdollisuuden kehittyä johtavaksi asiantuntijaksi sähköverkkoyhtiöille valituilla segmenteillä kansainvälisillä markkinoilla. Keskittymällä täysin sähkönjakeluliiketoimintaan voimme palvella paremmin asiakkaitamme niin asiantuntijuutemme kuin älykkäiden ratkaisujemme avulla, joiden ytimessä ovat vastuullisuus ja älykäs teknologia. Kaupan myötä tämä kehitys nousee uudelle tasolle, sanoo Ensto-konsernin toimitusjohtaja Hannu Keinänen.

– Perheyrityksenä ja omistajina olemme iloisia siitä, että olemme löytäneet omistautuneen ja pitkäaikaisen omistajan Ensto Building Systemsille Legrand-konsernista. Tämä kauppa tarjoaa erinomaisen perustan EBS-liiketoiminnan kehittämiselle myös jatkossa, Enston omistaja ja hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen kertoo.

– Yritysosto on täysin linjassa kasvustrategiamme kanssa, koska sen avulla voimme laajentaa maantieteellistä jalanjälkeämme ja päästä lupaaville markkinoille. EBS, jonka liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa, on johtava monipuolisten pienjännitetuotteiden asiantuntija Pohjoismaissa, jolla on vahva maine myös nopeasti kasvavassa sähköautojen latausliiketoiminnassa. Legrandilla on erinomaiset mahdollisuudet kasvattaa EBS:n korkealaatuista tuoteportfoliota Pohjoismaissa ja muissa Euroopan maissa täydentämällä sen tuotekategorioita, investoimalla teknologiaan ja uusiin tuotteisiin sekä täyttämällä EBS:n asiakkaiden palvelutoiveet jatkossakin, sanoo Legrandin toimitusjohtaja Benoît Coquart.

Vuonna 2020 Legrandin myynti oli 6,1 miljardia euroa. Legrand on noteerattu Pariisin Euronext-pörssissä. 

Yrityskaupan jälkeen Ensto toimii 17 maassa, työllistää noin 815 henkilöä, ja sen liikevaihdon arvioidaan olevan 140 miljoonaa euroa vuonna 2021. Ensto Invest Oy on Ensto Oy:n omistaja ja Miettisen perheyrityksen Family Office.

Enston ja Legrandin välinen sopimus on allekirjoitettu 16. heinäkuuta 2021. Kaupan toteutuminen edellyttää viranomaisten hyväksyntää. Osana yrityskauppaa Ensto ja Legrand ovat solmineet lisenssisopimuksen Ensto-tavaramerkin käytöstä EBS-liiketoiminnan yhteydessä. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.