Lasilinkin sisustuslasit esittäytyvät Stockholm Furniture Fair -messuilla

Kuopiolaisen Lasilinkki Oy:n sisustuslasibrändi Essis by Lasilinkki pyrkii Ruotsin markkinoille. Yritys on mukana  7.-11.helmikuuta Tukholmassa järjestettävillä Stockholm Furniture Fair -messuilla. 

Vuonna 1983 aloittanut Lasilinkki valmistaa erilaisia kuviolaseja lasioviin, lasiseiniin ja lasikalusteisiin. Tukholman sisustusmessujen osastolla on nähtävillä erilaisia lasipintoja sekä uusia lasisia pientuotteita. 

– Olemme Suomen markkinoilla ainutlaatuinen ja ainoa sulatetun kuvioidun lasin tekijä sisustuslasituksissa. Sen lisäksi hyödynnämme tuotantomme ylijäämälasia uustuotannossamme. Alkukartoituksen pohjalta emme löytäneet vastaavaa tekijää Ruotsistakaan, joten huomasimme, että tässä olisi mahdollinen markkinarako ja kasvun paikka meille, Lasilinkin toimitusjohtaja ja yrittäjä Essi Sundman sanoo.

Lasilinkki toivoo löytävänsä Tukholman sisustusmessuilta uusia pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita ja jälleenmyyjiä.  

– Tietenkin tavoitteena on toimintamme kasvattaminen ja uusien työpaikkojen luonti tätä kautta. Valmistamme tuotteemme itse Kuopiossa käsityönä, ja koska alalle ei ole koulutusta, niin työhön oppii mestari-oppipoika -menetelmällä. Tämä vaatii aikaa, jonka vuoksi hommat on laitettava ajoissa liikkeelle, Sundman toteaa.