Lapti rakentaa uuden pelastusaseman Varkauteen

Varkauden Käärmeniemeen tulevan uuden pelastusaseman kokonaisurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy. Hankkeen kokonaisbudjetti on 8,6 miljoonaa euroa. Pelastusaseman rakentaminen alkaa huhtikuussa 2023, ja se valmistuu syksyllä 2024.

Paloasema sisältää miehistön majoitus-, oleskelu-, puku- ja pesutilat, kalustotilat sekä kuntoilutilat. Kaksikerroksinen pelastusasema on kooltaan noin 2700 bruttoneliötä, ja sen yhteyteen tulee erillinen kylmä varastohalli ja autokatos.

Rakennuksen tulevia käyttäjiä ovat Pohjois-Savon Hyvinvointialue eli pelastustoimi ja ensihoito, Stora Enson sopimuspalokunta sekä Varkauden nuorisopalokunta.

Varkauden pelastusaseman henkilöstö toimii tällä hetkellä pääosin väliaikaisissa tiloissa. Varkauden vanha Taipaleentiellä sijaitseva pelastusasemarakennus on rakennettu vuonna 1956, ja sen käytöstä on osin luovuttu sisäilmaongelmien vuoksi.

–  Vahvan osaamisemme ja kokemuksemme ansiosta pelastustoimi tulee samaan laadukkaat ja kustannustehokkaat tilat, Laptin Itä-Suomen aluejohtaja Risto Pekkarinen sanoo.